In memoriam: Clem Nieuwenhuizen

Van detaillisten tot bestuurders en van sporters tot kroegbazen, ze kenden hem allemaal.
Van detaillisten tot bestuurders en van sporters tot kroegbazen, ze kenden hem allemaal.

Zijn deur stond altijd open. Niet alleen tijdens kantoortijd, maar ook daarbuiten. Misschien was dat wel de grote kracht van Clem Nieuwenhuizen, één van de markantste krantenmakers uit het Groene Hart. Vorige week dinsdag stierf hij op 69-jarige leeftijd. Clem was al geruime tijd ziek.

Nagenoeg zijn hele werkbare leven wijdde hij aan het concern Dagblad van Rijn en Gouwe BV, dat bestond uit de abonneekrant Rijn en Gouwe en een reeks wekelijks verschijnende huis-aan-huisbladen, waaronder het Alphens Nieuwsblad. Hij werkt zich op van advertentievertegenwoordiger tot hoofd van het commerciële afdeling. In die hoedanigheid was hij zeer succesvol. Clem hield er als manager een gezonde dosis no-nonsens op na, was direct in zijn benadering maar beschikte tevens over veel empathisch vermogen. Aan de hand van deze eigenschappen wist hij altijd weer de juiste mensen om zich heen te verzamelen. Daarnaast was hij een verbinder. Hij bracht bedrijven en organisaties graag met elkaar in contact als hij dacht dat zij daar beter van zouden worden.

In Alphen aan den Rijn ontpopte hij zich in de laatste drie decennia van de vorige eeuw als een bekend figuur in brede kringen. Van detaillisten tot bestuurders en van sporters tot kroegbazen, ze kenden hem allemaal.

Nadat zijn eerste vrouw Mien overleed, ontmoette hij Zwaan. Hij trouwde met haar en op het moment dat Clem stierf waren ze 12 jaar samen geweest. De laatste jaren had Clem steeds meer zorg nodig. Dat viel hem zwaar.

Clem was vroeger een begenadigd tennisser, maar maakte ooit furore in het eerste van AVV Alphen. In menig wedstrijdverslag in zijn krant, Rijn en Gouwe, werd gewag gemaakt van zijn keiharde schot. Hij zat vorige week klaar voor de voetbalwedstrijd Tottenham Hotspurs-Ajax toen een ader knapte. Het was een pijnloze dood.

Naast Zwaan laat Clem een zoon achter, Stefan.

Door Dennis Captein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden