In Krinkloopwinkel Alkemade aan de Kabelweg 51, in Roelofarendsveen, draait het op 2 mei allemaal om repareren.
In Krinkloopwinkel Alkemade aan de Kabelweg 51, in Roelofarendsveen, draait het op 2 mei allemaal om repareren.

Donderdag 2 mei Repair Café in de Kringloopwinkel Alkemade.

Bezoek op donderdag 2 mei het succesvolle Repair Café in Kringloopwinkel Alkemade en geef uw apparaat of kledingstuk een tweede leven. Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar gaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! De Driemaster, St. Kringloopwinkel Alkemade en Tom in de buurt organiseren elke eerste donderdag van de maand een Repair Café in Kaag en Braasssem. Enthousiaste vrijwilligers zitten vanaf 13.15 – 15.15 uur klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

In Krinkloopwinkel Alkemade aan de Kabelweg 51, in Roelofarendsveen, draait het op 2 mei allemaal om repareren. Tussen 13.15 uur en 15.15 uur staan vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken, kunnen van thuis allerlei kapotte spullen meebrengen. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil De Kringloopwinkel Alkemade, De Driemaster en Tom in de buurt bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, we gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen, aldus de organisatie.

Meer berichten