Elly Nederpeld : "Werken met textiel is voor mij de meest logische keuze."
Elly Nederpeld : "Werken met textiel is voor mij de meest logische keuze."

Textiel en nog veel meer

De natuur is altijd een heel goede inspiratiebron voor Elly Nederpeld om creatief mee aan de slag te gaan. Evenals textiel. De in Aarlanderveen woonachtige kunstenares laat vanaf zaterdag 4 mei in 'De Vlinder', het gebouw van Stichting Bezoekerscentrum De Veenweiden, zien welke verrassende resultaten zij met een nieuw ontdekte techniek, eco-printen genaamd, creëert.

Al tijdens de middelbare schoolperiode wist Elly Nederpeld het zeker: "Werken met textiel is voor mij de meest logische keuze." Zij volgde een docentenopleiding, echter haar doel was niet lesgeven op een drukke middelbare school. Zij focuste zich meer op creativiteitscentra. Jarenlang gaf zij les in spinnen, plantaardig verven, weven, wandkleden maken en kleding vervaardigen. Daarnaast kwamen uit haar handen steeds meer kunstuitingen voor aan de muur. Daarmee exposeerde Elly zowel solo als samen met de groep Treffend Textiel en SteekPlus.

Eco-printen

Haar nieuwste ontdekking is eco-printen. Hierbij gaat het om een techniek, waarbij de stof of het papier wordt gekookt tezamen met bladeren uit de tuin. Dit proces kost aardig wat tijd maar leidt tot een afdruk van het blad op het papier of de stof. "Het is steeds weer een verrassing wat het resultaat wordt", zegt Elly zelf. "Maar dat is juist de uitdaging. "

Workshop

De expositie in het Bezoekerscentrum De Veenweiden duurt tot en met 10 juli. Op zondagmiddag 19 mei houdt Elly Nederpeld van 14.00 – 16.00 uur een workshop 'Kunstboekje maken als cadeau." Het 'voorkoken' met de bladeren voor de omslag is al door de kunstenares gedaan. De verdere invulling met papier en/of stof is aan de deelnemer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden