Foto: Foto:

Gegund

Theo van Egmond

Vanaf de oprichting in 1966 voetbalt Aarlanderveen op het laagst denkbare niveau. Zelfs clubs als SPV'81 en Rijnstreek finishten soms nog hoger dan de Veners en dan kan je er echt heel weinig van. Daar komt nu verandering in. Voor het eerst in de historie gaat Aarlanderveen in de derde klasse voetballen. En dat niet alleen zeer verrassend te noemen, maar ook nog eens een prestatie van jewelste. Een kleine twee jaar geleden was de club op sterven na dood. Althans, wat selectievoetbal betreft. Er waren echt niet genoeg mannen en jongens in het dorp die een enigszins redelijk team zouden kunnen gaan vormen.

Toen kwam voorzitter Leo de Jong in gesprek met Geert Gruppen, de directeur eigenaar van Plutosport. Met medewerking van Gruppen werd Henk van Hof als assistent van trainer Arjen Lintstra binnengehaald. Van Hof heeft een neusje voor talenten, dat bewees hij veel eerder al eens bij Alphense Boys. Omdat Gruppen bereid was in samenwerking met de club prima faciliteiten te bieden voor degenen die interesse hadden in voetballen bij Aarlanderveen werd een fors aantal jongelui binnen gehengeld. Het betrof personen die allemaal heel aardig konden voetballen, maar daar om diverse redenen weinig zin meer hadden bij een vorige club.

Normaliter loopt iets dergelijks op niets uit, maar hier ontstond wel degelijk een team dat Aarlanderveen omhoog wilde helpen. Dat is in twee jaar tijd gelukt. Je kan je afvragen hoe lang dit goed gaat, want er komt een moment dat het allemaal wat minder gaat. Vaak is het ook nog eens zo dat indien de zoon van de geldschieter niet meer wordt opgesteld ook de desbetreffende sponsorende vader het voor gezien houdt. Deze meneer Gruppen lijkt overigens wel erg serieus en zeer begaan met de vereniging.

Bij Aarlanderveen voelt iedereen zich altijd heel welkom. In het bestuurskamertje is onder supervisie van Yvonne en de aanwezigheid van de fijne voorzitter Leo de Jong en bestuurslid Henk Aartman de gastvrijheid groot. Het is de club dan ook, ik denk door iedereen, erg gegund om ook eens op een hoger niveau een balletje te trappen al lopen er misschien hooguit twee echte Veners in. Vorige week was ik er weer eens, meegereden met vriend Teun Klos.

Ontroerd was ik van het verhaal van Ed Nagtegaal. Ed is huisfotograaf van de club en vader van zoon Robbie die in het eerste voetbalt. Bijna tot tranen toe bewogen vertelde hij hoe de club, spelers, bestuur en hoofdsponsor, hem en zijn gezin hadden gesteund toen in de week ervoor zijn 25-jarige zoon Rene na een kort maar hevig ziekbed was overleden. Aarlanderveen ten voeten uit!

Meer berichten