Het kampioensteam van Aarlanderveen viert de titel uitbundig.
Het kampioensteam van Aarlanderveen viert de titel uitbundig. (Foto: RoTa1991)

ARC speelt zeer matig Groot feest in Aarlanderveen

Theo van Egmond

In de eerste klasse A veranderde er bovenaan de ranglijst niets. DHSC, AFC en ARC wonnen allemaal en gaan het met nog drie wedstrijddagen te gaan uitvechten. Aarlanderveen greep drie punten bij Zevenhoven en is kampioen.

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor het eerst in de historie werd Aarlanderveen kampioen. En hoe! Tot op heden werd dit seizoen geen enkele wedstrijd verloren. Vier keer slechts moest een gelijkspel worden toegestaan.

In de uitwedstrijd tegen Zevenhoven leek het al snel geregeld te zijn. Reau Waandels en Aziz el Bouazatti zorgden rap voor een 2-0 voorsprong. Het werd door een tegentreffer van Berry Peters toch nog een klein beetje spannend, maar de mannen van Arjen Lindstra, Henk van Hof en Michel du Chatinier hadden geen enkele behoefte om het kampioenschap weer een week uit te stellen.

ARC met moeite

ARC maakte het zichzelf heel moeilijk tegen het bezoekende De Zuidvogels, dat nacompetitie onderaan wil ontlopen en vol voor tenminste een punt wil gaan.

Dat lukte uiteindelijk net niet, maar lang zag het er naar uit dat het er zelfs drie gingen worden. Bijna niemand bij de thuisclub haalde een redelijk niveau. Lionel Frederik en Luca Janszen speelden zelfs slecht. In de eerste helft kreeg ARC de grootste kansen, maar er ging gerust worden met een stand van 0-1. De wel redelijk voetballende Derek Prins kreeg de bal totaal verkeerd op het hoofd en Tim Horsmeier zei vrolijk dankjewel.

Na de pauze hadden de bezoekers niet veel zin meer om te voetballen, nog slechts sporadisch werd de counter gezocht. Op alle mogelijke manieren trachtten ze de voorsprong vast te houden. Dat leverde de ploeg maar liefst zeven gele kaarten op. Aan ARC-kant werd drie keer iemand beboet.

Het ARC-spel was niet veel minder dan dat van de opponent, maar doelpunten leken toch te moeten komen. En dat gebeurde ook. Door Youri Duisterhof en een minuut voor tijd invaller Tren Drexhage werd het toch nog een overwinning. Het kan nu nog alle kanten op. Het kampioenschap is nog haalbaar en een al dan niet over te nemen periodetitel ook. Maar dan zal het spel heel snel heel veel beter moeten worden.

Overstap Bernardus

Bernardus stapt na dit seizoen met het prestatievoetbal over naar de zaterdag. Alphen daarentegen blijft met de selectieteams nog tenminste een jaar op zondag voetballen. Na het seizoen 2019/2020 wordt een eventuele overstap opnieuw aan de leden voorgelegd.

Bahlmann's topscorerslijst

Op de topscorerslijst is de strijd vooral spannend om plaats drie. De leiding is souverein in handen van Vincent Hoogervorst (Alphia), die opnieuw scoorde en nu op 31,5 punt staat, zes keer meer dan Daniel van Leeuwen van Alphen. De derde plek wordt gedeeld door Jesse Boateng (Alphense Boys Zaterdag) en Aziz el Bouazatti van de kersverse kampioen Aarlanderveen. Beiden hebben 20 punten. Nummer vijf is ARC'er Stefan den Horder met 19,5 punt.

Programma

Er is geen programma voor komend weekend, want er zijn geen wedstrijden op 27 en 28 april.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden