Tineke Knoester (Bibliotheek Rijn en Venen) met de grote stapel spellen bij spellen winkel Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn.
Tineke Knoester (Bibliotheek Rijn en Venen) met de grote stapel spellen bij spellen winkel Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn. (Foto: )

De VoorleesExpress speelt een spelletje

Afgelopen maand mocht de VoorleesExpress Rijn en Venen maar liefst twee cheques in ontvangst nemen met een totale waarde van €2000. Het bedrag is, namens twee scholen, gedoneerd door Stichting Kinderpostzegels. Zij doneerden hun opbrengst van de Kinderpostzegelactie aan de VoorleesExpress.

Spelletjes

Met de donatie van zo'n groot bedrag weet de VoorleesExpress wel raad! Naast (voor)lezen is het ook heel goed om de taal op een laagdrempelige manier te verkennen door middel van een spelletje. Dinsdag 9 april ging Tineke Knoester, Projectleider VoorleesExpress, samen met 3 coördinatoren naar spellen winkel Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn. Daar werd een keuze gemaakt uit de vele spellen. Puzzels, kwartet, UNO, woordenwolken en meer zijn vanaf nu onderdeel van de VoorleesExpress.

Kikker

Een deel van het bedrag ging ook naar boeken. Via boekhandel Haasbeek kocht de VoorleesExpress een groot aantal exemplaren van het boek Kikker is Kikker. Ieder gezin waar de VoorleesExpress nu voorleest ontvangt een exemplaar. Het boek is vanaf 5 april te koop voor slechts €2 in de Nederlandse Boekhandels. Het is de start van de leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau en heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.


De VoorleesExpress?De VoorleesExpress is onderdeel van de Bibliotheek Rijn en Venen en is er om voor kinderen die laaggeletterd zijn of laaggeletterde ouders hebben te zorgen dat zij in ieder geval voorgelezen worden. Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. De VoorleesExpress koppelt een vrijwillige voorlezer aan een gezin en in een traject van 20 weken wordt er een uur voorgelezen. Elk half jaar vinden er nieuwe rondes plaats met nieuwe inschrijvingen. Zo krijgt elk kind de kans om zijn taal te ontwikkelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden