Vrijwilligers rapen vuilnis langs de plas. Aan het eind van de dag voert de gemeentewagen de blauwe vuilniszakken af.
Vrijwilligers rapen vuilnis langs de plas. Aan het eind van de dag voert de gemeentewagen de blauwe vuilniszakken af. (Foto: )

Schoonmaakacties zijn steeds populairder

Hans Willering

Onder een stralende zon, maar met een frisse wind was het nog vrij koel afgelopen zaterdag tijdens de schoonmaak dag in het Park Zeegersloot. Toch was het aantal deelnemers weer gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Alphen aan den Rijn - Scouting Alphen stelde het clubhuis opnieuw beschikbaar om als basis te dienen voor de deelnemers. De dag, georganiseerd door de Vereniging Vrienden Park Zeegersloot, begon rond halftien met koffie en wat lekkers. De deelnemers kwamen gaande de ochtend binnendruppelen.

Met grijpers en blauwe zakken gingen de aanwezigen op stap om het zwerfvuil langs de paden en rond de struiken en bomen te verzamelen. Alleen de Scouting kwam al met meer dan tachtig kinderen.

"Schoonmaakacties vinden steeds meer plaats in Alphen," merkt André van Dijk op. Hij is samen met twee collega's omgevingsvakman bij de gemeente en houdt zich doordeweeks bezig met openbare groenvoorziening in overleg met de bewoners in de verschillende buurten. "Er worden 26 zaterdagen per jaar dit soort acties gevoerd in de verschillende buurten in Alphen. Dit zijn allemaal particuliere initiatieven waarbij de gemeente ondersteunt door materialen beschikbaar te stellen. Ook halen we aan het eind van de actiedag het ingezamelde vuil op."

Enthousiasme was er zaterdag zeker aanwezig. Sommigen gingen na een volle zak blikjes, kartonnen doosjes en papier te hebben afgeleverd, een tweede ronde lopen. De kinderen konden met een bingokaart aankruisen wat ze allemaal gevonden hadden. Wie een volle kaart had, kreeg een ijsje. Maar uiteindelijk kregen alle kinderen een ijsje.

Aan het eind van de schoonmaakactie werd weer een gemeentewagen vol met blauwe zakken afgevoerd. Op naar de actiedag in het najaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden