Joep Derksen
Joep Derksen (Foto: Writing4U.nl)

Knuffels

Door Joep Derksen

Iedere week heeft de lokale en regionale pers een gesprek met een lid van het college van burgemeester en wethouders. Het is een moment, waarbij de collegeleden hun besluiten nader kunnen toelichten en de journalisten kritische vragen kunnen stellen over allerlei verschillende onderwerpen.

Soms gaat het er hard aan toe. Bijvoorbeeld wanneer duidelijk is, dat een collegelid iets lijkt te willen verbergen. En andere keren is het een stuk luchtiger. Op zulke momenten komen er dan opeens verrassende ideeën bovendrijven. Een van de onderwerpen ging over een dame, die een boete had gekregen omdat zij een verpakkingsdoos met haar adresgegevens erop langs de kant van de weg had gezet. Zij kon aantonen, dat dit niet haar schuld was, omdat zij deze doos vol met knuffels had overgedragen aan iemand.

Even zagen alle aanwezigen in de kamer het trieste beeld voor zich; een doos vol met knuffels, eenzaam langs de weg, terwijl de regendruppels langzaam neervielen op de pluizige hoofdjes. ,,Het wordt tijd om een 'Partij van de knuffels' op te richten'', grapte wethouder Yvonne Peters. We lachten allemaal, maar achteraf bedacht ik me; dat is eigenlijk een geweldig idee!

Wie het filmpje 'Free hugs' heeft gezien, weet hoe belangrijk knuffels (omhelzingen) zijn. Mensen worden er vrolijker van, vooropgesteld dat je ook van tevoren weet dat je een knuffel krijgt en geeft. Knuffels verbinden mensen en zorgen voor genegenheid. Er zijn al te veel ultrasenioren, die al jarenlang niet meer aangeraakt worden. Hun omgeving houdt continu een gepaste afstand. Ook zij willen graag gewaardeerd worden, met af en toe een blijk van genegenheid.

De Partij van de Knuffels; wat een geweldig idee!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden