Wethouder vd Wiel reikt prijs uit van beste sportvrouw.
Wethouder vd Wiel reikt prijs uit van beste sportvrouw. (Foto: Ron van der Lem)

Sportprijzen KB feestelijk uitgereikt

Ron van der Lem

Sfeerimpressie van de avond

Op donderdag 11 april werden in het kantoor van de Rabobank de sportprijzen over 2018 van Kaag en Braassem uitgereikt.

Roelofarendsveen - In de goed gevulde aula van de Rabobank heette Rob van der Geest als voorzitter van de Stichting Sportpromotie KB iedereen welkom. Ruud van Velzen deed vervolgens als gastheer een woordje. Het programma rondom de verkiezing was weer leuk en informatief. Eerst aanschouwden de sporters en hun familie plus supporters aanstekelijke introductiefilmpjes van alle genomineerden voordat er een uiteindelijke winnaars bekend werd gemaakt.

Het was ronduit aandoenlijk te zien dat bij de sporttalenten drie piepjonge sporters op het podium stonden met zwaar uiteenlopende fysieke kenmerken. De Veense Nilla Bromstrom, een kei in taekwando, past bijvoorbeeld makkelijk drie keer in Porsche-bestuurder Loek Hartog uit Hoogmade. En dat geldt eigenlijk ook wel voor aanstormend schaatstalent Chloé Hoogenboom. Die jongen van Hartog stond trouwens als een geroutineerde presentator zijn missie en sport uit te leggen. Hij werd de winnaar en we moeten niet raar opkijken dat we over een aantal jaar naast de jonge Verstappen de boomlange Hartog vol adoratie zullen gaan aanmoedigen.

Sommige genomineerde sporters zijn eigenlijk al te professioneel bezig om bij een prijsuitreiking als deze te komen opdraven. Hun trainings- en wedstrijdschema is domweg te vol. Tja, wat doe je dan? Dan stuur je gewoon je moeder! Dat geschiedde die donderdagavond bij zowel Kai Verbij als Femke Heemskerk. Catamaranzeiler Mischa Heemskerk wist met een mooi verhaal uit te leggen dan een slechte start vorig jaar door slecht uitgevallen materiaalkeuzes gaandeweg het seizoen toch succesvol werd. Voetballer Thijmen Goppel, tijdelijk vaste invaller van het Haagse ADO, beloofde de zaal de komende jaren een vaste waarde te gaan worden tussen de krijtstrepen van het voetbalveld.

Bij de dames waren dat naast onze Femke, ook Alieke Hoogenboom en zwemster Irene van der Laan. Hoogenboom bleek een slimme toepassing te hebben voor het fietsen op het strand (wegschaven van de bandnoppen). Van der Laan oogstte veel respect met beelden van haar monsterzwemtochten, waarvoor ze veel oefent in de Braassem.

Bij de verkiezing van sportploeg van het jaar was het podium volledig gevuld, want alle leden van de genomineerde teams kwamen daarbij opdraven. Dus geheel JO19-1 van DOSR. De genomineerde sportcoaches Marcel van der Poel (taekwondo) en Tim van der Meer (waterpolo) benadrukten nog maar eens hun belangrijke rol bij het begeleiden van sporters naar een hoger niveau.

Ook de sportverkiezing over het jaar 2018 gaf weer aan hoeveel sporttalent er rondloopt in Kaag en Braassem. Iets dat gekoesterd moet worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden