Harriët Bijl en voormalig topsporters Sanne van der Star, Karin Legemate, Ronald van den Ing en Renz Rotteveel presenteerden de bijeenkomst
Harriët Bijl en voormalig topsporters Sanne van der Star, Karin Legemate, Ronald van den Ing en Renz Rotteveel presenteerden de bijeenkomst (Foto: )

De Sportverkiezing Kaag en Braassem

Ingezonden

Feestelijk prestaties vieren

De jury maakte op 11 april de winnaars van de Sportverkiezing Kaag en Braassem 2018 bekend.

Kaag en Braassem - Notaris Harriët Bijl en voormalig topsporters Sanne van der Star, Karin Legemate, Ronald van den Ing en Renz Rotteveel presenteerden de winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rabobank Groene Hart Noord.

Sportvrouw van het jaar

Het jaar 2018 was mooi voor Femke Heemskerk. Zij grossierde in het binnenhalen van zilveren medailles tijdens internationale topwedstrijden in het zwembad, in totaal tien. Op het WK kortebaan behaalde zij zes zilveren en twee bronzen medailles. En tijdens het EK langebaan haalde ze nog eens vier zilveren medailles binnen.

Sportman van het jaar

2018 was voor Kai Verbij weer een jaar met de nodige successen. De schaatser uit Hoogmade deed mee aan de Olympische Spelen in PyeongChang, waar hij zesde werd op de 1000m en negende op de 500m. Dat nog niet de gewenste medaille werd behaald, maakt dat de doelstelling voor de komende jaren helder zal zijn. Verder werd hij derde op zowel het NK als het WK Sprint en pakte hij zilver op de 1000m tijdens de World Cups in Polen en Japan. Tijdens de World Cup in Obihiro (Japan) won hij goud op de teamsprint.

Sportploeg van het jaar

Samen een team vormen, op elkaar ingespeeld raken, steeds beter gaan presteren en uiteindelijk tot de internationale top behoren en daar dan ook enkele jaren blijven is een prestatie van formaat. Dat is wat Bouw van Wijk en Ruud Hoogenboom doen. In 2018 werden zij Europees Kampioen in de klasse Monotype-XV. In de loop van 2018 hebben zij zich bovendien weer geplaatst voor de Europese Kampioenschappen van 2019.

Sportcoach van het jaar

Prestaties zijn afhankelijk van de eigen kundigheid van de coach in combinatie met het beschikbare sporttalent. Arnold van der Poel heeft reeds diverse malen bewezen dat zijn kennis in combinatie met het talent van zijn pupillen kan leiden tot internationale toppers in het schaatsen. Hij is hoofdcoach van het Regionaal Talentcentrum Zuidwest, dat ook wel bekend staat als Healthy Team. Arnold heeft als trainer en coach onder andere Jutta Leerdam, Laurine van Riessen, Helen van Goozen en ook Bob de Jong naar de top geholpen.

Sporttalent van het jaar

Loek Hartog is als héél jonge jongen gestart in een kart. In 2018 werd hij Nederlands Kampioen in de Ford Fiësta Sprint Cup. Afgelopen weekend werd toevallig bekend dat Loek Hartog al dit jaar, op 16-jarige leeftijd, zal deelnemen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Een grote stap in zijn autosportcarrière.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden