Aarlanderveen stond slechts zelden onder druk tegen Oegstgeest.
Aarlanderveen stond slechts zelden onder druk tegen Oegstgeest. (Foto: RoTa1991)

Aarlanderveen moet weekje op het kampioenschap wachten

Theo van Egmond

Als alles meezat kon Aarlanderveen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Oegstgeest al kampioen worden. Dat lukte niet. Alphense Boys moest om lucht te krijgen winnen van RKAVV. Dat lukte wel.

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zelf winnen van de nummer twee FC Oegstgeest was de opdracht en dan zou Alphense Boys op eigen veld punten moeten verspelen tegen Roodenburg. Dat laatste gebeurde verrassend genoeg inderdaad, maar het eerste niet. Het bleef in Aarlanderveen 0-0.

Eigenlijk vond niemand het echt heel erg dat de titel nog niet gepakt werd. Het was veel te koud om op een platte kar door het dorp te trekken, op het terras was het ook niet echt comfortabel en dan was er nog de droefenis binnen de familie Nagtegaal. Ed Nagtegaal is de huisfotograaf van de club en zoon Robbie speelt in het eerste team. De andere zoon Rene was na een korte, onverwachte ziekte op 6 april overleden en op vrijdag de dag voor de wedstrijd tegen Oegstgeest, gecremeerd. Rene Nagtegaal mocht slechts 25 jaar worden.

Een echte kampioensdag zou het zaterdag dus niet geworden zijn. Nu maar even de kampioensschaal ophalen aanstaande zaterdag in Zevenhoven. Dan moet wel gewonnen worden van die club, of Oegstgeest moet punten laten liggen in Koudekerk. Alphense Boys is geen kandidaat meer. Overigens was het van beide partijen een zeer matige wedstrijd met over het geheel genomen een iets betere thuisclub.

Alphense Boys had net zo weinig punten als RKAVV en winnen was dus echt noodzakelijk om niet in echt serieuze problemen te komen. Het kwam goed, want in een matige wedstrijd werden de Leidschendamse bezoekers met 2-1 verslagen. Die stand was al bij de rust bereikt. Boris Zanoli en Wessel Meiring hadden de thuisclub niet geheel overeenkomstig de veldverhouding op 2-0 gezet, maar vlak voor het pauzesignaal viel de 2-1 achter Tim van der Linden. Zeven minuten na de hervatting deed zich een wel heel ongelukkig voorval voor. Niklas Blesgraaf kwam met zijn hoofd in aanraking met een RKAVV-kop en zeeg ter aarde. De Boys-speler was enige tijd volkomen knock-out en de verzorgers van Alphense Boys en RKAVV deden er alles aan om hem in afwachting van de komst van de ambulance bij bewustzijn te houden. Er werd uiteindelijk na een klein halfuur weer begonnen, maar leuk was het niet meer.

Weer praatjes

Het zag er allemaal heel eng uit, maar het bleek achteraf gelukkig heel erg mee te vallen met Nicolas Blesgraaf. Hij hoefde niet in het ziekenhuis te blijven, maar mocht met een flinke dosis pijnstillers naar huis. Geen hersenschudding dus.

Bahlmann's topscorerslijst

Daniel van Leeuwen doet weer helemaal mee om de prijzen. De spits van derdeklasser Alphen scoorde drie keer en komt nu met 25,5 punt op de tweede plaats. De koppositie blijft in handen van Alphiaan Vincent Hoogervorst, die ook een keer trefzeker was en nu 30 punten heeft. De strijd om plaats drie is spannend. Jesse Boateng (Alphense Boys Zaterdag) heeft 20 punten, Stefan den Horder (ARC) 19,5 en Aziz el Bouazatti (Aarlanderveen) 19.

Programma

Het voetbalprogramma voor zaterdag 20 april: ARC-De Zuidvogels; TAVV-Valken'68; Meerburg-Alphense Boys; Zwammerdam-Alphia; BSC'68-NSV'46; Lugdunum-Nieuwkoop; Zevenhoven-Aarlanderveen; Koudekerk-Oegstgeest; Floreant-Hazerswoudse Boys; Kickers''69-LSVV'70; Woubrugge-Football Factory; Sportief-Rohda'76; Alphense Boys JO15-ADO Den Haag JO15 (13.00uur); UDI'19/CSU-Alphense Boys zondag (18.00 uur).

Voor maandag 22 april zijn vastgesteld: Altior-ROAC; KDO-DOSR; Nicolaas Boys-HOV/DJSCR.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden