De kinderen namen allemaal een doosje kruidenboter of -kaas mee naar huis. 
De kinderen namen allemaal een doosje kruidenboter of -kaas mee naar huis.  (Gerda Bonninga)

Fladderaars maken tapas met ingrediënten uit de natuur

Bloemenpannenkoeken, kruidenkaas, brandnetelsoep en tosti-flapjes met zevenblad en daslook. Eerst werd er buiten in de tuin van het bezoekerscentrum De Veenweiden van alles geplukt, zoals de bloemen van de vergeet-mij-nietjes, de paardenbloem, het speenkruid en de witte, gele en paarse dovenetel, maar ook bloesem van de appel- en perenboom. Natuurlijk werden de namen van de geplukte planten geoefend. Ook werd het speenkruid bestudeerd met de worteltjes als spenen. Alle Fladderaars - op 1 na - hebben alles opgegeten en geproefd. Zelfs de brandnetelsoep vonden de kinderen erg lekker. We waren heel trots op deze kinderen die in een ochtend een tapasmaaltijd hebben bereid.
Tijdens de activiteit Eten uit de natuur kwam moeder eend met haar 12 jongen van haar nest. Parmantig stappend, zo het water in, zwemmen en op een tak gaan zitten. En wij als kinderen jarenlang in het zwembad ploeteren voor het A en B diploma.
De kinderen namen allemaal een doosje kruidenboter of -kaas mee naar huis. 

 

Meer berichten