Het ging er soms niet al te vriendelijk aan toe tussen ARC en het fysiek spelende FC Aalsmeer.
Het ging er soms niet al te vriendelijk aan toe tussen ARC en het fysiek spelende FC Aalsmeer. (Foto: Rob Koolstra)

ARC na slijtageslag in slotfase toch nog voorbij Aalsmeer

Theo van Egmond

ARC wist in een tumultvolle wedstrijd tegen FC Aalsmeer alsnog drie punten in huis te houden en blijft nog meedoen om de prijzen. In Aarlanderveen zal hoogstwaarschijnlijk aanstaande zaterdag een gigantisch feest losbarsten.

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het was niet best wat ARC in de thuiswedstrijd tegen FC Aalsmeer liet zien. De bezoekers die de punten nog hard nodig hebben om de nacompetitie te ontlopen, gingen er vol tegenaan. Met voetballen had het allemaal niet bar veel te maken. Met strijd wel, FC Aalsmeer greep alle mogelijke middelen aan om een goed resultaat te behalen en mochten daarmee ver gaan. Arbiter Anne Greveling lieten de gasten heel lang vrolijk hun gang gaan en dat moest op een gegeven moment wel fout aflopen. Dat zou ook gebeuren.

Aalsmeer kwam na een halfuur aan de leiding en toen werd het alleen maar erger. ARC, toch al niet best spelend, werd voetballen nagenoeg onmogelijk gemaakt. Bij die 0-1 bleef het tot de pauze en daarmee kwam de thuisploeg vooralsnog goed mee weg. Trainer Mark Evers zette in de tweede helft uiteraard het nodige om, maar echt veel baat leek dat niet te hebben. Halverwege part twee was de leidsman er opeens helemaal klaar mee. Hij bleek toch kaarten op zak te hebben en ging daar eindelijk mee strooien. Namens ARC werden Lionel Frederik genoteerd, alsmede vijf spelers van FC Aalsmeer. Althans, wat gele kaarten betreft, want er viel aan de kant van die club ook nog een rode. En na afloop kreeg ook de trainer nog eens rood voorgeschoteld. Gelukkig voor het voetbal werd dit onsympathieke gedoe uiteindelijk niet beloond. Het was namelijk Derek Prins die in de slotfase twee keer uit hoekschoppen genadeloos binnen kopte en de eindstand toch nog op 2-1 bepaalde. ARC blijft hierdoor meedoen in de bovenste gelederen.

Aarlanderveen won bij Meerburg met 4-1 en kan zaterdag al kampioen worden. Dan komt namelijk de nummer twee FC Oegstgeest op bezoek. Bij winst is de titel binnen. Die gaat er uiteraard ook komen bij een gelijkspel of een nederlaag, maar dan moet het echte feest nog even worden uitgesteld.
Aarlanderveen verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en speelde drie keer gelijk. Komt dat zien dus zaterdag.

Lankhaar gaat hek verder

Joop Lankhaar wordt in het nieuwe seizoen trainer van de hoogste jeugd van A.V.V. Alphen. Momenteel is de eenmalig ex-international nog als technisch jeugd coördinator in dienst van Alphia.

Bahlmann's topscorerslijst

Daniel van Leeuwen is door zijn goal bij Stolwijk opgeklommen naar de tweede plaats. De spits van Alphen komt op 21 punten.
Nog altijd op behoorlijke achterstand van Alphiaan Vincent Hoogervorst, die met 28,5 punt fier aan de leiding gaat.
Jesse Boateng (Alphense Boys Zaterdag) en Aziz el Bouazatti (Aarlanderveen) volgen met respectievelijk 20 en 19 punten als de nummers drie en vier. Jorn Poelwijk (Aarlanderveen) doet met 17 punten op de vijfde plaats ook nog mee.

Programma

Het voetbalprogramma voor zaterdag 13 april: Victoria-ARC (15.00 uur); RCL-TAVV; Alphense Boys-Roodenburg; NSV'46-Zwammerdam; Alphia-Van Nispen; Nieuwkoop-BSC'68; Aarlanderveen-Oegstgeest

Meer berichten