Foto: Foto:

Boys wil hogerop

Door Theo van Egmond

Er werd al lange tijd geheimzinnig over gedaan. Een enkeling wist het, maar zelfs mijn meest grote Boys-vriend wilde het niet verklappen. Op 1 april zou tijdens de ledenvergadering bekend worden gemaakt welke twee grote sponsors Alphense Boys financieel zouden gaan helpen om de club in korte tijd minstens naar het niveau van de derde divisie te brengen. Het zou gaan om twee ondernemingen buiten Alphen. Toen onlangs opeens de hapjes in het sponsorhome en naar ik meen ook de ballen gehakt in de kantine van een andere leverancier kwamen ging ik een beetje in die richting denken, maar ik kwam er niet uit. Niet zo gek, want van Klasse Kantine Franchise BV had ik nog nooit gehoord. En ik ben niet de enige denk ik. Ook die andere grote sponsor, Kees Jansma BV, is voor mij een surprise. Kees gaat zijn BV met de club waarvan hij erelid is als co-hoofdsponsor steunen. Klasse Kantine is eigendom van Roland Hogenelst, een horeca-ondernemer uit Reeuwijk. Het bedrijf is gevestigd op het adres Reeuwijkse Poort 215 in Reeuwijk.

Sinds 24 december 2018 staat Klasse Kantine Franchise BV ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op hetzelfde adres staan nog dertig andere BV's geregistreerd. Ik meen daaruit op te maken dat Roland Hogenelst best een grote jongen is in de horeca-wereld met volgens mij ook belangen in La Cubanita en Proeflokaal Bregje. Heel betrouwbaar allemaal.

Alphense Boys heeft dus grote plannen, want niet alleen wil men naar de derde divisie, maar er komt ook nog eens een nieuw clubhuis. En een heel mooie ook als de uitvoering wordt zoals op de tekeningen is aangegeven. Het huidige clubgebouw is naar men meent echt niet meer van deze tijd. En daar heeft men wel gelijk in natuurlijk. In 2003 werd het clubhuis van binnen helemaal op zijn kop gezet. Toen is de fout gemaakt om als je binnenkomt een tijd lang helemaal niets hebt en dan helemaal achterin een kleine bar aan te treffen. Wel een gezellige, soort bruine kroeg, voor de vaste bezoekers, maar als kantine eigenlijk volkomen ongeschikt.

Nu maar hopen dat het allemaal gaat lukken en dat de club haar eigen identiteit zal weten te behouden. Die was namelijk de laatste tijd na een poos te zijn weggeweest weer aardig aan het terugkomen. In de vele achterliggende jaren ging het nogal eens mis als opeens veel 'vreemde' spelers werden binnen gehengeld tegen een stevige vergoeding. Maar als je op sportief gebied echt omhoog wilt kan dat tegenwoordig niet anders.
En met iemand als Kees Jansma erbij zal het waarschijnlijk nog gaan lukken ook. Ik hoop het.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden