Het project wordt begeleid en ondersteund door Fysiotherapie van den Berg en Intersport.
Het project wordt begeleid en ondersteund door Fysiotherapie van den Berg en Intersport. (Foto: )

kick-off Tijd voor Vitaliteit

Tijd voor Vitaliteit – kennismaken met sport voor 50-plussers

Natuurlijk weet u als 50-plusser dat het fijn en belangrijk is om actief te blijven. Soms is de drempel echter te hoog om te beginnen met sporten. Als steuntje in de rug start begin april Tijd voor Vitaliteit. Tijdens dit programma bieden verschillende sportverenigingen uit Alphen aan den Rijn 50-plussers de kans om op een rustige manier en in groepsverband kennis te maken met drie verschillende sporten.

Sportimpuls Tijd voor Vitaliteit

Tijd voor Vitaliteit komt voort uit de Sportimpuls-subsidie die eind 2018 is toegekend aan de aanvragers Golfclub Zeegersloot, TEAN Tennisvereniging, Tafeltennisvereniging ATTC EVO Repro en Alphen Beweegt. Met behulp van de bewezen effectieve interventie "50-plussport" hebben de verenigingen met dit programma als doel om actieve 50-plussers te behouden voor de sport en inactieve 50-plussers te stimuleren om te gaan bewegen. Het project wordt begeleid en ondersteund door Fysiotherapie van den Berg en Intersport. Projectmanager Robin de Heij is enthousiast over het programma. "De kracht van het programma bestaat uit de samenwerking van verenigingen. Zij bieden sportaanbod aan die je prima als 50-plusser kunt beoefenen. Naast het bewegen staan het plezier en het sociale voorop."

Verschillende lesreeksen

Tijd voor Vitaliteit biedt verschillende lesreeksen aan, alle gericht op de 50-plusser. Vanaf 2e helft april kunt u 20 weken lang golfles volgen om de basis van de golfsport onder de knie te krijgen. U bent van harte welkom bij Golfclub Zeegersloot om daarnaast zo vaak als u wilt op het oefenterrein te komen oefenen. Golfclubs en ballen worden beschikbaar gesteld, zowel voor lessen als het oefenen. In de maanden april, mei en juni kunt u bij TEAN Tennisvereniging een serie van 10 tennislessen volgen om er achter te komen hoe leuk tennis is. Forehand, backhand, volley en aan de slag gaan met de service. Daarna gezellig uitblazen met een lekker (sport) drankje. Wist u dat tafeltennis een uitdagende en toch laagdrempelige gezondheidssport is? De sport is niet alleen goed voor de conditie, spieropbouw en het versterken van uw botten, maar is ook goed voor de mentale gezondheid. Samen met leeftijdsgenoten gaat u 10 weken lang aan de slag om u weer lekker fit te voelen. Er start een lesreeks in april en in september. Welke sport u ook kiest, deelnemen kan al voor €5,- per les.

Kick-off aan het Rijnplein

Zaterdag 30 maart zullen de 3 verenigingen van 11.00 tot 16.00 aanwezig zijn op het Rijnplein om het winkelend publiek kennis te laten maken met het sportieve aanbod. In het klein zullen daar de 3 sporten (golf, tennis en tafeltennis) gedemonstreerd worden en kunnen mensen meespelen en meer informatie krijgen over het programma. Voor die tijd kunt u alvast een kijkje nemen op onze website. Ook inschrijven is al mogelijk: www.alphenbeweegt.nl/tvv

Meer berichten