Eefje Vissers komt wekelijks op de Alphense markt, waar marktkoopmannen in weer en wind hun waren aanprijzen.
Eefje Vissers komt wekelijks op de Alphense markt, waar marktkoopmannen in weer en wind hun waren aanprijzen. (Foto: Peter Franken)

'Markt zorgt voor interactie'

Voor haar boodschappen komt Eefje Vissers (36) wekelijks op de Alphense markt.

Alphen aan den Rijn - "Ik werk hier in het centrum bij kapsalon en beautysalon Image. Op de markt haal ik altijd verse bloemen die ik op de balie kan zetten. Maar ook voor groente, fruit, kaas en eieren ga ik altijd even naar de markt."

Volgens Eefje hangt hier een persoonlijke sfeer. "Alphense ondernemers en marktkoopmannen hebben hier veel interactie. Het contact is een stuk persoonlijker dan in de winkel. Als je hoort dat ze om half zes 's ochtends opstaan en zelfs later vertrekken dan het moment dat ik naar huis ga, dan neem ik daar m'n petje voor hun af."

Eefje heeft dan ook veel respect voor hen. "Als bezoeker van de markt heb je totaal niet in de gaten dat het keihard werken is en dat marktkoopmannen altijd buiten zijn, ook als het slecht weer is. Ik knip mijn klanten bijvoorbeeld alleen op afspraak, maar op de markt zijn verkopers afhankelijk van allerlei factoren, vertelde de kaasboer laatst. Als het slecht weer is, zullen ze hier minder mensen tegenkomen. Als ze hier door weer en wind hun werk staan te doen, dan haal ik graag mijn boodschappen bij hen."

Tekst en foto:
VRHL Content en Creatie

Meer berichten