Bas Bobeldijk is franchisehouder van de Jumbo in Nieuwkoop, waar hij zich met een bijzondere aanpak op de kaart zet.
Bas Bobeldijk is franchisehouder van de Jumbo in Nieuwkoop, waar hij zich met een bijzondere aanpak op de kaart zet. (Foto: )

En de beste ondernemer van het jaar 2019 is...

Cees Romijn

En de winnaar is... Na deze tekst van spreekstalmeester John Kroes steeg de spanning bij de drie genomineerden op het podium tot een hoogtepunt.

Nieuwkoop - Tromgeroffel... stilte… een naam…. Bas Bobeldijk van Jumbo Nieuwkoop! De spanning sloeg bij de winnaar om in euforie. Hij sprong een gat in de lucht. De andere twee kandidaten waren natuurlijk enigszins teleurgesteld. Logisch, want verdorie, ze waren zo dicht bij. Maar net niet gewonnen, jammer. Onder een hoos papiertjes uit het confettikanon feliciteerden zij als eersten winnaar Bas Bobeldijk. Bas stond te glimmen als een welbekend Monatoetje. De aanwezigen in het Trefpunt in Nieuwveen hadden schriftelijk hun stem uitgebracht. Het was een spannende en sportieve strijd geweest en er kon er maar een de winnaar worden.

Het was afgelopen donderdagavond voor de negende keer dat de verkiezing Ondernemer van het Jaar door de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) werd georganiseerd. Elk jaar kunnen de ondernemers in de gemeente Nieuwkoop meedingen naar deze prestigieuze titel. Kroes: "In totaal hadden 53 ondernemers zich aangemeld of laten aanmelden. Na het juryberaad in januari kwamen daarvan tien ondernemingen op de shortlist. Na het uitvoeren van een volgende selectieronde waren zeven kandidaten afgevallen."

De drie finalisten waren Rino Bodt, Hans van Veen en Bas Bobeldijk. Bodt is directeur van Riboton, een betonfabriek in Woerdense Verlaat. Hij maakt prefab betonproducten, zoals trappen, balkons en galerijplaten. Directeur Van Veen van Vedette Jachtbouw uit Ter Aar bouwt unieke maatwerkschepen en wordt daar steeds bekender mee. Dan is er winnaar Bobeldijk, zelfstandig ondernemer van de Jumbo in Nieuwkoop. Jumbo heeft in vele dorpen en steden in Nederland een vestiging. Is dat niet een beetje meeliften op de landelijke bekendheid? Uit het vertoonde filmpje over de supermarkt en de twee minuten presentatie van Bobeldijk bleek dat zijn aanpak toch heel bijzonder is. Ook van de films en pitches van Rino Bodt en Hans van Veen waren de aanwezigen onder de indruk. Elke finalist was dan ook een winnaar in zijn eigen branche.

Opvallend was dat de ondernemers het niet alleen kunnen. Dus steunen zij op hun naaste medewerkers om als team de doelstellingen van de onderneming te realiseren. Jumbo-ondernemer Bobeldijk heeft een team van zo'n 160 medewerkers om de klanten van zijn supermarkt zo goed mogelijk te helpen. Bobeldijk: "Stilzitten is er bij ons niet bij! Het team leverde vorige zomer een topprestatie toen een enorme hoosbui de supermarkt onder water zette. Ook tijdens de verbouwing leverden de medewerkers een geweldige inspanning. Super vond ik dat!"

Pluim voor Susan

Eerder op de avond kreeg de ZZP-er Susan Hijman als een soort aanmoediging een fraaie pluim uitgereikt. "Een faillissement van het bedrijf waar ik werkte, bleek de springplank te zijn om een eigen onderneming te starten," vertelde Hijman op het podium. Zij is een onderneming gestart op het gebied van grafisch ontwerp en webdesign, Studio SIAM. Zij kan ondernemers helpen die wat minder bekend zijn met de voordelen van de digitale snelweg.

Meer berichten