Jesse Boateng maakt de meeste goals namens Alphense Boys zaterdag.
Jesse Boateng maakt de meeste goals namens Alphense Boys zaterdag. (Foto: Paul Bahlmann)

Zaterdagteam van Alphense Boys blijft in de race

Theo van Egmond

Het zaterdagteam van Alphense Boys blijft door een overwinning op Hazerswoudse Boys kans houden op de nacompetitie. Dat geldt ook voor het zondagteam, maar dan betreft het handhaving in de hoofdklasse.

ALPHEN AAN DEN RIJN - Kolderieke momenten waren er zaterdag door de storm volop in de wedstrijd Alphense Boys – Hazerswoudse Boys. Dan vielen er ook nog zes doelpunten.

Koud was het wel, maar vervelend niet. De thuisploeg won met 4-2 en blijft in de race voor de nacompetitie. Na zes minuten lag de 1-0 al achter Patrick van der Reest. Jessy Boateng pakte een totaal mislukte tergspeelbal op, legde breed op Sahr Kabuta die de bal in het lege doel kon schuiven. De gastheren verzuimden daarna diverse mooie aanvallen doeltreffend af te ronden en zagen de bezoekers acht minuten verder langszij komen. Keeper Jari van Vliet verkeek zich volkomen op een diepe bal en Leo de Ruiter was er als de kippen bij om hem af te troeven: 1-1.

Al heel snel nam Alphense Boys weer de leiding. Jessy Boateng draaide handig enkele tegenstanders dol en schoot ook nog eens beheerst raak. De bezoekers lieten een enorme kans om opnieuw langszij te komen onbenut. Leo de Ruiter mocht in buitenspelpositie doorgaan, schoot tegen een rood-witte mouw aan en arbiter Stefan van Egmond uit Voorhout legde de bal op de stip. Jari Meertens nam de penalty echter dermate slecht dat Jari van Veen vrij simpel kon redden.

Op slag van rust schoot Jessy Boateng uit een fraaie voorzet van Yassin Amtyi de 3-1 op het scorebord. Zes minuten na de pauze verzilverde Vito Martens een wel terechte strafschop en leek het nog spannend te worden. Met de nadruk op leek, want de gastheren voetbalden beter en de knalharde kopbal van Sontjie Roosberg uit een hoekschop van Dylan Kooistra zette het uitermate sportief voetballende Hazerswoudse Boys definitief op achterstand.

Het zondagteam verloor in eigen huis terecht van een beter voetballende koploper Baronie. Het werd op sportpark de Bijlen 2-0 voor de club uit Breda. Bij een achterstand van 2-0 kreeg aanvoerder Thom Nouwens een unieke gelegenheid om het nog spannend te maken, maar met nog twintig minuten op de klok faalde hij vanaf de strafschopstip.

Ambitie

Lars van IJzendoorn heeft volgens zijn vader niet voor Katwijk gekozen omdat hij geen kans zou denken te krijgen in de basis van Alphense Boys, maar juist omdat hij de ambitie heeft om op het hoogst denkbare en haalbare niveau te spelen.'' Waarvan akte.

Bahlmann's topscorerslijst

Dankzij een fraaie vrije trap tegen Sporting Leiden bleef Vincent Hoogervorst aan kop van de topscorerslijst. De Alphiaan heeft 22,5 punt, maar de concurrentie zit hem op de hielen. Jesse Boateng van Alphense Boys Zaterdag was twee keer trefzeker en volgt met 20 punten op de tweede plaats. Derde is Daniel van Leeuwen (Alphen) met 19,5 punt, een half puntje meer dan Aziz el Bouazatti van Aarlanderveen.

Programma

Het voetbalprogramma voor zaterdag 23 maart: DHSC-ARC; DOCOS-TAVV; Alphia-NSV'46; VVSB-Zwammerdam; Nieuwkoop-Van Nispen; LSVV'70-Zevenhoven; Aarlanderveen-SJC; Hazerswoudse Boys-Koudekerk; Floreant-Woubrugge; Kickers'69-Roodenburg; Alphense Boys-Oegstgeest; Moordrecht-Sportief; Alphense Boys JO1-FC Emmen JO1 (15.15 uur); Nederland JO17-Israel JO17 (bij ARC 16.00 uur).

Voor zondag 24 maart zijn vastgesteld: TAC'90-Altior; DOSR-HVV; Stompwijk-ROAC; ASC-Nicolaas Boys; Haastrecht-Alphen; WVC-Stolwijk; MMO-ASW.

Meer berichten