GROENE HART KUNSTPRIJS 2019


De inschrijving voor de Groene Hart Kunstprijs 2019 is geopend. Het thema voor 2019 luidt:  'Water: Vriend en Vijand'.

Met ingang van deze 11e editie van de Groene Hart Kunstprijs wordt er voor de toekenning van de juryprijzen geen onderscheid meer gemaakt tussen professionele en amateur-kunstenaars.
Er zal door de professionele jury nu een 1e, 2e en 3e prijs worden toegekend, waaraan een geldbedrag is verbonden van respectievelijk € 2.000, € 1.000 en € 500.
Ook zijn er 2 eervolle vermeldingen (zonder geldbedrag).
Er zijn dit jaar ook weer 2 Publieksprijzen te vergeven: de GHK Bezoekerspublieksprijs en de GHK Online Publieksprijs, elk met een geldbedrag van € 500.

NIEUW: Ontwerpprijsvraag i.v.m. 350 jaar bestaan Oude Hollandse Waterlinie
In 2022 wordt het 350 jarig bestaan gevierd van de Oude Hollandse Waterlinie, in het rampjaar 1672 aangelegd door prins Willem III. In verband hiermee worden door de Stichting Oude Hollandse Waterlinie (Stichting OHW) vele activiteiten georganiseerd, waaronder het project 'De Verbeelding van de Waterlinie'. Doel hiervan is om voor de Oude Hollandse Waterlinie een beeldentaal met een repeterend element te ontwerpen: een kunstzinnig object dat op diverse plaatsen langs Oude Hollandse Waterlinie zou moeten terugkeren. Buitenkunst voor opstelling in de openbare ruimte, dus. De Stichting OHW heeft de Stichting Kunstpromotie Groene Hart gevraagd
deze ontwerpwedstrijd te organiseren en te begeleiden. Daarvoor is een aparte categorie 'Buitenkunst' gecreëerd, en ook deze ontwerpen moeten voldoen aan het thema 'Water: Vriend en Vijand.  De inzendingen doen niet mee aan de GHKPrijs competitie en de verkiezing van de GHK Publiekrpijzen. Wél wordt door GHK een (eerste van een serie) publieks-deelverkiezingen georganiseerd. De nummer 1 daarvan ontvangt een aanmoedingingsbedrag van €  500.

Algemene informatie:
Kunstenaars kunnen zich voor beide kunstcompetities inschrijven, maar niet met hetzelfde kunstwerk. Zie voor de verdere deelnamevoorwaarden en inschrijfformulieren voor de
GHKPrijs 2019 en OHW Ontwerpwedstrijd website www.groenehartkunst.nl.
De inschrijvingstermijn sluit zondag 18 augustus 2019.

De Groene Hart Kunstprijzen 2019 (juryprijzen) worden uitgereikt op vrijdag 18 oktober 2019, 20 uur.
De GHK Publieksprijzen 2019 (d.w.z. de bezoekersprijs en de online publieksprijs) worden op zondag 10 november 2019, 16 uur, uitgereikt.
Tevens wordt op die dag de uitslag van de 1e publieks deel-verkiezing van de de OHW Ontwerpwedstrijd bekendgemaakt. De nummer 1 daarvan ontvangt een aanmoedingingsbedrag van € 500.

De expositie van de voor de GHKPrijs 2019 én de voor de OHW Ontwerpwedstrijd ingediende kunstwerken vindt plaats van zaterdag 21 oktober tot en met vrijdag 29 november 2019,
in Galerie en Beeldentuin Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop.
De voor het Jeugdproject 2019 gemaakte klassikale kunstobjecten zijn daar te zien van  17 november tot en met 1 december 2019.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden