Black sheep can fly

Black Sheep can Fly | A seat at the table - try-out in Parkvilla

Op donderdag 28 maart om 19.30 uur is de try-out voorstelling in het theater van Parkvilla van A seat at the table. Theatermaker Saman Amini timmert al een tijdje aan de weg en zijn ster is snel rijzende. De voorstelling is een actueel, pijnlijk, confronterend en onroerend verhaal gebaseerd op eigen ervaringen met racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is.

Amini was een van de makers/schrijvers van de hit voorstelling Nobody Home vlak na zijn afstuderen, maakte samen met zijn partner en co-schrijver Nima Mohaghegh de bejubelde solo Samenloop van Omstandigheden, speelde de sterren van de hemel in The Nation bij het Nationale Theater en produceert met zijn eigen stichting Black Sheep can Fly voorstellingen en films. Of dat nog niet genoeg is, schrijft en maakt hij ook nog eens muziek. Kortom, een echt multitalent. In al zijn projecten zoekt hij naar verhalen waar een menselijk en maatschappelijke urgentie in zit en naar de verbinding met het publiek en de maatschappij.

Amini: 'Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent.'

NRC gaf maar liefst 5 sterren: `A Seat at the Table geeft de toeschouwer, die veelal wit is, een boel om nog lang over na te denken. De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren.'

Kaartjes zijn te koop via de website www.parkvilla.nl of aan de kassa. Indien u kaarten online koopt kunt u van te voren uw stoel bepalen.

Meer berichten