NL-Doet dag bij stichting !Triggr supergeslaagd!

Het was een inspirerende en mooie dag, afgelopen vrijdag 15 maart bij stichting !Triggr in Ter Aar.

Stichting !Triggr is in september 2018 naar de Middelweg 5 verhuisd. Omdat er veel gebeurt en alles heel snel lijkt te gaan, was er eigenlijk ook nog geen tijd geweest om onze witte muren 'op te fleuren'. De NL-Doet-dag van het Oranjefonds, op vrijdag 15 maart jl., leek daarvoor een uitgelezen kans. We hadden Joop Jonker uit Langeraar gevraagd om ons te begeleiden in het creatieve proces. Barbara Zornig (!Triggr) en Joop bedachten dat het leuk zou zijn om met een grote groep het muurbrede schilderij op aparte panelen (bij elkaar 15 meter) te maken.

Het idee was dat het brede schilderij veel van de activiteiten van stichting !Triggr zou verbeelden. Joop schetste hiervoor aparte tekeningen voor. In de nieuw gebouwde ruimte moesten er 3 ramen komen, alsof je naar buiten keek. Besloten werd om daar 3 mooie koeien op te zetten, van ongeveer 1 bij 1 meter. Deze zouden rechtstreeks op de muur worden gemaakt.

Er verzamelden zich op vrijdag 15 maart zo ongeveer 20 m/v bij !Triggr. Na een korte toelichting van het proces ging men aan de slag. Er is vervolgens in een paar uur tijd een supergaaf 15-meter-lang schilderij gemaakt en ingekleurd. In de nieuwe ruimte werden er ondertussen 3 koeien 'geboren'. 3 Dames: Hedi, Agnes en Mariette legden zich daar vol overgave op toe. En met succes! Er zijn 3 aparte koeien gemaakt.

Nieuwsgierig geworden hoe het eruit is komen te zien? Kom snel eens kijken aan de Middelweg 5 in Ter Aar.

Meer berichten