Saxofoon spektakel in Studio Oosterman

Op zaterdag 30 maart, 1 dag na de aanstaande Brexit, komt het befaamde Apollo Saxophone Quartet uit Manchester naar Stichting Muziek uit 't Hart in Studio Oosterman in Aarlanderveen voor een bijzondere samenwerking met het Rotterdamse Artvark Saxophone Quartet. Een dag eerder treden de twee kwartetten samen op in de Doelen in Rotterdam en presenteren daar de CD die zij onlangs in Manchester hebben opgenomen.

De leden van de twee kwartetten leerden elkaar kennen op tournee in Zuid Afrika. Het Leidse Artvark bestaat uit 4 van de grootste namen uit de Nederlandse jazzscene: Rolf Delfos, Bart Wirtz, Mete Erker en Peter Broekhuizen. Zij brengen uniek, eigen repertoire, soms swingend, grommend, spetterend, en soms meeslepend, warm en emotioneel. Artvark is altijd op zoek naar de grenzen van de muziek en is niet bang om muzikale grenzen te overschrijden. Zo werkten zij samen met klassiek zangeres Claron McFadden, Kameroens-Nederlandse zangeres Ntjam Rosie, acteur John Buijsman en dansgezelschap De Stilte. In de nabije toekomst staat een project op stapel met drummer Lucas van Merwijk en zijn ensemble Drums United.

Het Apollo Saxophone Quartet is opgericht in 1985 op de Royal Northern College of Music in Manchester en specialiseert zich in het spelen van originele klassieke muziek. Frontmannen Rob Buckland en Andy Scott componeren ook veel educatief materiaal, dat ook in ons land graag gespeeld wordt door amateursaxofonisten. Vele gerenommeerde componisten hebben geschreven voor Apollo, waaronder Michael Nyman, Michael Ball en Bob Mintzer.

Voor dit samenwerkingsproject heeft ieder van de 8 saxofonisten van beide kwartetten een compositie geschreven waarbij de musici op zoek zijn gegaan naar de kern van muziek - zonder zich te laten weerhouden door conventies over wat jazz of klassieke muziek zou moeten zijn. Op zaterdag 30 maart om 20.00u zullen zij hun composities presenteren in Studio Oosterman in Aarlanderveen. Voorafgaand aan het concert geven Mete Erker en Bart Wirz van Artvark en Rob Buckland en Andy Scott een lezing en workshop voor saxofonisten. Deze lezing en workshop staan open voor saxofonisten vanaf A-niveau en uit zowel de klassieke- als de jazzscene. Lezing en workshops beginnen om 15.30u. Voor aanmelding voor de workshop, reserveringen en meer informatie kunt u contact opnemen met de organiserende stichting Muziek uit 't Hart: jazz.muziekuithethart@gmail.com Concertkaarten zijn €12,50 in de voorverkoop en €15,00 aan de deur. Workshopdeelname is €22,50 per persoon. Voor wie graag deel wil nemen aan de workshop en het concert wil bijwonen, is een speciale combikaart te reserveren voor slechts €30,00 tot uiterlijk 28 maart. Studio Oosterman is te vinden aan het Noordeinde 62 in Aarlanderveen.

Meer berichten