Foto:

Gerrie en Arent 60 jaar getrouwd

Door Cees Romijn

Een actief stel

Burgemeester Frans Buijserd ging vorige week woensdag op bezoek bij het PC Rijnplantsoen in om het diamanten echtpaar Arent Hulscher en Gerrie van Ewijk te feliciteren met hun zestigjarig huwelijk. Natuurlijk nam onze burgervader een bloemetje mee en ging het drietal op de foto.

Ter Aar - Als je zestig jaar met elkaar bent getrouwd, dan heb je veel meegemaakt. Daar kunnen Gerrie (80) en Arent (87) over mee praten. Het begon allemaal in de jaren vijftig van de vorige eeuw. In Aarlanderveen was de jaarlijkse kermis. Arent was aan de scharrel met een leuke jongedame. Hij vond haar eigenlijk te jong voor een serieuze relatie. Toen ontmoette Arent de zus van de scharrel. Wow, die was pas leuk! Zo kwam Gerrie in beeld en dat is zo gebleven. Later bleek dat Gerrie nog jonger was dan haar zus. Gelukkig vond Gerrie die Arent ook wel leuk.

Arent werkte als schoenmaker. Hij vond het niet de topbaan waar hij van droomde. Hij kreeg de kans om huisschilder te worden. Als een leerling schilder verdiende Arent niet zo veel. "Het leek meer op zakgeld dan op loon," vertelt Arent. Dus ging hij om wat meer geld te verdienen in de avonduren flessen spoelen bij de limonadefabriek. Gerrie was werkzaam in de huishouding tot vlak voor de bevalling van hun eerste zoon.

Het gezin woonde toen in een woonwagen dat op een klein kampje stond in Korteraar. Later werd een huis gekocht aan de Zevenhovense weg. In de loop van de tijd werden in totaal vier zoons geboren. Nu zijn er ook vier schoondochters en acht kleinkinderen, vier kleindochters en vier kleinzoons. Een familie om trots op te zijn. En dat is het bruidspaar dan ook zichtbaar.

Naast het schilderen en het gezin was er tijd over om toneel te spelen, spelletjes te spelen, te vissen, bezig te zijn bij de plaatselijke voetbalclub TAVV, te klaverjassen en te sjoelen. Bij het organiseren van verzamelbeurzen en goededoelenbazaars was het hele gezin actief betrokken.

Gerrie heeft een voorliefde voor het lezen van streekromans. Arent was tien jaar lang als goedheiligman actief in de tijd dat Piet nog gewoon zwart was. Hij was zo goed dat zijn kleinkinderen niet in de gaten hadden dat ze bij hun eigen opa op schoot zaten.

Arent was in 1989 uitgeschilderd en ging met de VUT. Dat kon toen nog. Hij was toen 57,5 jaar oud. Met veel plezier denkt het stel terug aan hun campervakanties door heel Europa. Ook werd gecamperd in Amerika en in Canada. Gerrie en Arent houden van open ruimten en vergezichten. Ze verhuisden naar Friesland. Daar kon je tenminste ver weg kijken. In het jaar 2000 verhuisden ze weer naar Ter Aar. Minder uitzicht en vergezichten daar in het PC Rijnplantsoen, dat wel. De familie is weer lekker dichtbij. Daar hoopt het bruidspaar nog lang van te genieten.

Meer berichten