Foto: Foto:

Helden en heldjes

Door Theo van Egmond

InSportHelden Is helaas nog enigszins onbekend. Dat is jammer, want deze stichting steunt ambitieuze talentvolle sporters uit Alphen en omgeving om hun doel te bereiken. En die doelen liegen er niet om: zo'n sporttalent moet streven naar een Europese titel, een wereldtitel en/of zelfs een olympische medaille. Het bestuur bestaat uit voorzitter Hans de Bruin (Gek van Fieten), penningmeester Ron van der Veer (ING), secretaresse Petra Burgmeijer (VOA), Stanley de Looze (Van der Werff Groep), Toine Kremer (Okay Colors) en Desiree van Brussel. Zij zoeken bedrijven (particulieren mag ook) die voor een bepaald bedrag (echt goed te doen) willen behoren tot de InSportVrienden. Momenteel zijn er twee topsporters die al enkele jaren gesteund worden door InSportHelden. Die zijn eigenlijk inmiddels al wereldtoppers. Atlete Maureen Koster deed al eens mee aan de Olympische Spelen en gaat nu helemaal voor die in Tokyo 2020. Via bemiddeling van InSportHelden rijdt ze in een heel nette auto.

Vorige week werd ze, terwijl ze aan het WK indoor in Glasgow meedeed uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2018 in de gemeente Alphen aan den Rijn. De ander is Hazerswoudenaar Daniël Knegt. Hij is een paralympische triatleet, die negende staat op de wereldranglijst en ook hard op weg is naar de Spelen van 2020.
Het Team Daniël is heel uitgebreid en streeft naar het allerhoogste. Dan heeft InSportHelden ook nog eens vier grote talenten onder haar hoede. Het betreft schaatser Daan Spruit, dressuurrijdster Zoë Langhout, atlete Kadidja Sangare en turnster Ghizlane Barraki. Laatstgenoemde werd onlangs uitgeroepen tot de beste jeugdsporter van 2018.Sinds de Alphense sportverkiezingen is er nog een belofte bij gekomen.
Het bestuur van de stichting besloot ook voor tenminste een jaar Lizzy de Greef in de groep op te nemen. Lizzy is een rolstoeltennisser van wie verwacht wordt dat zij ooit wel eens een nieuwe Esther Vergeer of Diede de Groot zou kunnen worden. Om de onderlinge band te versterken worden regelmatig gezamenlijke uitstapjes georganiseerd. Die hebben doorgaans een sportief karakter. Zo werden in het afgelopen jaar onder meer perfect verzorgde tripjes op touw gezet naar ZZ Leiden (basketbal), AZC (Europa Cup waterpolo) en de finale van de avondzesdaagse wielrennen in Rotterdam. Om de stichting in stand te kunnen houden en nog meer talenten te kunnen steunen zijn eigenlijk (veel) meer sponsors, InSportVrienden dus, nodig.

Wie mee wil werken aan de hoog gesteld ambities van talentvolle sporters moet toch eens een belletje plegen naar Hans de Bruin (0622933244) of Ron van der Veer (0655830548) om te informeren naar de mogelijkheden. Een mailtje sturen naar bestuur@insporthelden.nl kan ook. Het is echt de moeite waard!

Meer berichten