''Alphense Boys JO1 hield 94 minuten stand tegen de hoogste jeugd van Ajax''.
''Alphense Boys JO1 hield 94 minuten stand tegen de hoogste jeugd van Ajax''. (Foto: Erik Saeijs)

ARC blijft meetellen na winst Boys-jeugd brutaal tegen Ajax

Theo van Egmond

ARC speelde slecht, maar pakte in de slotminuten toch nog de volle winst. De hoogste jeugd van Alphense Boys maakte reclame voor de jeugdopleiding van de club.

Alphen aan den Rijn - De meest bijzondere wedstrijd was het midweekse duel tussen Alphense Boys JO1 en Ajax JO1 in het kader van d Nike Cup. Alphense Boys had eerder al twee profclubs uitgeschakeld en was hard op weg om ook de Amsterdamse jongelui uit het bekertoernooi te mikken. Na de 0-1 kwam de thuisclub kort voor rust langszij en bij die stand leek het te blijven.
In de laatste minuut van de extra tijd legde de uitstekend leidende arbiter Mark Langendoen de bal echter op de stip, hij kon niet anders, en zo wonnen de bezoekers alsnog.
Voor de ogen van maar liefst ruim 1500 (!) toeschouwers maakte de Boys-jeugd propaganda voor het jeugdvoetbal. Ajax-trainer John Heitinga, geassisteerd door Simon Tahamata, wil kennelijk graag meedoen met zijn grote collega's en stuurde een wisselspeler met een briefje binnen de lijnen. Het tweetal kwam nog even napraten in het door Jan en Tineke Overes gerunde sponsorhome.
In het Boys-team speelden enkele jongemannen die ook al minuten maakten in het eerste elftal. Twee daarvan, Nick Broekhuizen en Lars van IJzendoorn verlaten de club na dit seizoen. Broekhuizen gaat naar ADO Den Haag en verdediger Van IJzendoorn vertrekt naar Katwijk. Hij denkt door het aantrekken van enkele geroutineerde verdedigers door het Boys-bestuur volgend seizoen geen kans te krijgen en geeft de voorkeur aan wel voetballen in Katwijk 2 boven op de bank zitten bij Alphense Boys.

ARC leek punten te gaan verspelen tegen CSW, maar in de extra tijd werd dan toch nog de volle buit binnengehaald. Lionel Frederik had nog niets goed gedaan, maar schoot toch de 2-1 binnen en invaller Killian Bouwhuis liet na een schitterend doelpunt ook nog eens de 3-1 op het scorebord verschijnen.
De bezoekers stonden toen al ruim twintig minuten met zijn tienen op het natte gras. Stefan den Horder had in de eerste helft de score geopend, maar de voorsprong bleef slechts vijf minuten in stand. Zaterdag gaat ARC op visite bij Zwaluwen'30.
De club uit Hoorn staat zes punten achter de nieuwe koploper AFC en vier achter de nummer twee ARC.

Clubs krijgen keuze

Komend seizoen zal er in West 2 geen vierde klasse meer zijn. Vanaf de jaargang 2020/2021 houdt ook de derde klasse in dit district op te bestaan. Clubs krijgen de keuze ingedeeld te worden in West 1 of Zuid 1.

Bahlmann's Topscorerslijst

De spanning in de topscorerslijst neemt met de week toe. Vincent Hoogervorst (Alphia) blijft met 21 punten aan de leiding, maar achter hem is het dringen geblazen. Aziz el Bouazatti, de winnaar van vorig jaar, rukte op naar de tweede plaats. De goaltjesdief van Aarlanderveen scoorde drie keer en heeft nu 19 punten. Jesse Boateng (Alphense Boys Zaterdag) was twee keer trefzeker en deelt nu de derde plaats met Daniel van Leeuwen van Alphen met 18 punten.

Programma

Zaterdag 16 maart: Zwaluwen'30-ARC; HVC'10-TAVV; Zwammerdam-BSC'68; NSV'46-VVSB; Alphia-Sporting Leiden; Nieuwkoop-Be Fair; Zevenhoven-Roodenburg; Koudekerk-Kickers'69; Aarlanderveen-Floreant; Alphense Boys-Hazerswoudse Boys; Meerburg-Woubrugge; Bodegraven-Sportief; Alphense Boys JO15-Excelsior JO15(13.00 uur); Alphense Boys JO13-VVV Venlo JO13 (11.00 uur).

Zondag 17 maart: Alphense Boys-Baronie; Alphen-Erasmus; Teylingen-DOSR; ROAC-Foreholte; Nicolaas Boys-MSV'19; Haastrecht-WVC; Bernardus-Cabauw.

Meer berichten