Ceriel Janssen fietst én loopt graag over de Oudhoornseweg.
Ceriel Janssen fietst én loopt graag over de Oudhoornseweg. (Foto: Peter Franken)

'De 20 van Alphen is prachtig'

Het uitzicht op het water maakt deze plek voor Ceriel Janssen (45) de mooiste plek van Alphen.

Alphen aan den Rijn - "Ik woon hier bij de Oudshoornseweg en kom hier dus vaak met mijn zoontjes in de bakfiets langs. Wat deze plek extra bijzonder maakt, is dat 'ie dit jaar op de route ligt van de '20 van Alphen', waarvan ik in het bestuur zit. Deze plek straalt een relaxt gevoel uit. Je loopt eerst zo'n twee á drie kilometer tussen huizen en bedrijven door. In de laatste kilometers kom je langs dit water, dat is prachtig."

Door permanente afsluitingen moest de organisatie van het hardloopevenement de route aanpassen. Dat was een flinke klus. "We hebben geprobeerd er het beste van te maken, want je moet toch op de een of andere manier aan die twintig kilometer komen. Volgens mij is dat goed gelukt; ik denk dat deze plek een van de meest gewaardeerde plekken van Alphen is."

Als fervent hardloper vindt Ceriel het leuk om van de deelnemers te horen hoe de wedstrijd wordt ervaren. "Zo krijg ik feedback over mijn coördinatie- en regelwerk. Als ik 24 maart niets hoef te doen, dan heb ik mijn werk goed gedaan."

Tekst en foto:
VRHL Content en Creatie

Meer berichten