Foto:

Open Dag Landgoed Ursula in Nieuwveen en Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam

Zwammerdam/Nieuwveen Landgoed Ursula in Nieuwveen opent donderdagmiddag 14 maart de deuren voor het publiek, terwijl Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam voor zaterdag 16 maart een Open Dag organiseert. In het kader van de landelijke Week van Zorg en Welzijn nodigt Ipse de Bruggen ook op tal van andere locaties in Zuid-Holland bezoekers uit een kijkje te komen nemen.

Landgoed Ursula aan de A.H. Kooistrastraat 130 in Nieuwveen opent donderdag 14 maart tussen 13.00 en 17.00 uur zijn deuren. Scholieren, studenten en werkzoekenden kunnen tijdens de Open Dag informatie krijgen over het werken met mensen met een verstandelijke beperking, bij Ipse de Bruggen en op het landgoed. Bezoekers kunnen deelnemen aan leuke en leerzame activiteiten.

Landgoed Hooge Burch aan de Spoorlaan 19 in Zwammerdam is zaterdag 16 maart tussen 11.00 en 14.00 uur geopend voor het publiek. Grand café De Haven is met een aantal kramen de centrale plek van de Open Dag. In deze kramen kunnen bezoekers informatie krijgen over onder meer de beschikbare banen bij Ipse de Bruggen, opleidingen en recreatie- en vrijwilligerswerk. Ook de interne omroep Radio Drietakt is daar aanwezig. Verder opent het dagactiviteitencentrum een aantal lokalen en is ook de Kas geopend. Bij de medische dienst kunnen artsen- en behandelkamers worden bezocht. Er worden demonstraties van een aantal kleine medische handelingen gegeven. Verder is een aantal buitenlocaties van Landgoed Hooge Burch geopend.

Varkentje eet appel

Op alle deelnemende locaties van Ipse de Bruggen kunnen bezoekers genieten van het overheerlijke broodje Varkentje eet appel. Met dit lunchgerecht heeft Anouska van lunchcafé De Zoetelaar onlangs de eerste prijs gewonnen tijdens de Horecava 2019 in de RAI in Amsterdam. Het broodje is tijdens de Open Dag gratis verkrijgbaar. Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers kennismaken met het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van Ipse de Bruggen.

Informatie

Voor meer informatie over het programma, de deelnemende locaties, de openingstijden en de nieuwe huisstijl kan men terecht op de website www.altijdmeermogelijk.nl. Op deze website en op YouTube staat een uitnodiging voor de Open Dag. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=vWaPsZVJnAU

Organisatie
Ipse de Bruggen is met 5500 cliënten, 5500 medewerkers en bijna 400 locaties de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking. Al meer dan honderd jaar zorgen wij voor hen. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk.

Meer berichten