Coachen met inzet van paarden

Mijn naam is Gabry de Veld, ik woon in het Groene Hart van Nederland en ben Equine Assisted Coach.
Bij deze manier van coachen is het paard mijn co-coach en dus mijn collega. De opleiding hiervoor heb ik gedaan bij Educatief centrum Keulseweg in Pijnacker. Ik sta geregistreerd als gecertificeerd coach in het kwaliteitsregister van het KREAC. Sinds ik mijn opleiding heb afgerond, kan ik mijn liefde voor paarden samenvoegen met het werken met mensen. Twee dingen die ik graag combineer en waar ik met hart en ziel van houd.
Do small things with great love!
Voor jezelf, de ander en de wereld…

Wat is het:
Equine Assisted Coaching staat voor coachen met inzet van paarden. In de volksmond: paardencoaching genoemd. Een methode die uitgaat van jouw gedrag, de reactie(s) van het paard en de observaties van de coach. Ervaren, reflecteren en experimenteren staan daarbij centraal.

Waarom paarden?
In contact met paarden komen allerlei zaken die we in het dagelijks leven ook tegen komen, op een natuurlijke manier aan de orde: creativiteit, non- verbale communicatie, leiderschap, samenwerking, probleemoplossend vermogen, relaties, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Wanneer er een activiteit met een paard gedaan wordt, ontstaan vaak als vanzelf metaforen voor situaties die ook in het dagelijks leven bestaan.
Een paard is een expert in het lezen van lichaamstaal. Want hij is een kuddedier. Hierdoor is het perfect in staat zijn omgeving steeds goed in de gaten te houden. Deze grote gevoeligheid voor kuddegenoten én de omgeving, levert het paard het vermogen op om snel te kunnen reageren op elkaar en de omgeving.
De gevoeligheid van het paard en de manier waarop paarden contact kunnen maken met mensen, maakt ze bijzonder geschikt om veranderprocessen te ondersteunen.

Waarbij en voor wie is deze manier van coachen geschikt?
Paardencoaching is een manier van " Life coaching" en is geschikt voor iedereen die wil leren over zichzelf, de ander en de invloed die je kunt hebben op de wereld om je heen.

Bij een coaching sessie kun je kijken naar vraagstukken rond de balans tussen werk en privé, algehele persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, relaties etc.

Do small things with great love

Via deze weg nodig ik u uit op mijn werklocatie in Hazerswoude Rijndijk voor verdere informatie én een korte kennismakingssessie zodat u kunt ervaren wat het is.

Uiteraard zou ik het op prijs stellen wanneer er een stukje zou komen in uw krant, om mijn nieuwe bedrijf meer onder de aandacht te brengen.
U bent van harte welkom bij mij en mijn paardenteam!

Met hartelijke groet,

Gabry de Veld

p.s.: Op zondag 19 mei van 13-16uur en zaterdag 25 mei van 10-13uur organiseer ik met mijn collega Petra Schildmeijer (www.paardenwagencoaching.nl) een open stal. 

Meer berichten