Het team van Froot en een dame van de Swaboladies.
Het team van Froot en een dame van de Swaboladies. (Foto: Jeanette la Riviere)

Rotary Bike Challenge 2019 haalt geld op voor Stichting Hospice

Door Theo van Egmond

Voor het derde jaar organiseert Rotary Ter Aar en omstreken de Rotary Bike Challenge. De aflevering van 2019 vindt plaats op zondag 7 april. Voor de derde keer ook gaat de opbrengst naar Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop.

Ter Aar - Het Lindenplein wordt op 7 april weer omgetoverd in een groot feestplein waarvan alles te beleven valt voor jong en oud. Het is tevens de start- en finishlocatie van de diverse afstanden. Er gaat namelijk gefietst worden voor het goede doel: Stichting Hospice Alphen-Nieuwkoop. Gekozen kan worden uit 40, 70 en 120 kilometer.

Stichting Hospice Alphen-Nieuwkoop biedt terminale zorg aan mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren. Dat gebeurt door vrijwilligers. Momenteel is de hospice gevestigd in de Berkenstraat in Alphen, maar nog voor de zomer hoopt men de nieuwbouw aan de Lupinesingel in gebruik te kunnen nemen.

Het betreft geen wedstrijd. De deelnemers schatten vooraf in hoe ver ze, inclusief onderbrekingen onderweg vanwege in ontvangst te nemen versnaperingen, denken te doen. Diverse (ex)sporters hebben zich opgeworpen als ambassadeur en fietsen mee als teamcaptain. Het betreft onder anderen Henk Angenent, Dion Beukeboom, Melissa Wijfje, Steven Rooks en zanger Syb van der Ploeg.

Tijdens de kick-off vorige week in Grand Café Eight meldden zich al spontaan vijfendertig bedrijventeams van vijf personen aan. De teamcaptains werden 'geveild' en dat leverde inclusief een gesoigneerde bolletjestrui van Steven Rooks direct de eerste 8000 euro op.

De afstand van 120 kilometer is het zogenaamde Rondje van Henk. Hij reed als training herhaaldelijk dat rondje als voorbereiding op een eventuele Elfstedentocht. Die won hij in 1997. "Ik ben blij dat ik weer een steentje kan bijdragen aan dit goede doel," vindt de man uit Woubrugge. "Vorig jaar was het een onwijs gezellige topdag. We doen dit echt met elkaar, voor de hospice."

Bedrijfsteams, van maximaal vijf personen, betalen 500 euro, maar worden dan wel in de watten gelegd. Zij kunnen de hele dag, na het fietsen uiteraard, in de speciale 'hospitality lounge' terecht voor hapjes en drankjes. Individuele deelnemers betalen vijftien euro. Scholieren mogen gratis aan de 40 kilometer meedoen, mits aangemeld via de school. Aanmelding kan gebeuren via www.rotarybikechallenge.nl. Alle teams krijgen een eigen begeleider, die geleverd wordt door Henk Angenent Schaatsploeg, Vlasman Cycling Team en Swabo Ladies.

Meer berichten