Alphense Boys JO13 had Cambuur en FC Utrecht al uit het bekertoernooi geknikkerd, maar FC Groningen bleek een maatje te groot: 0-4. Foto: Paul Bahlmann
Alphense Boys JO13 had Cambuur en FC Utrecht al uit het bekertoernooi geknikkerd, maar FC Groningen bleek een maatje te groot: 0-4. Foto: Paul Bahlmann (Foto: Paul Bahlmann )

Alphia is het in de slotfase opeens helemaal kwijt

Theo van Egmond

Alphia kreeg bezoek van DSVP, dat twee punten meer had en dus voorbijgegaan zou kunnen worden. Dat gebeurde niet. De thuisclub kwam niet verder dan een gelijkspel en blijft achtste op de ranglijst. ARC speelde zelf niet, maar zakte in 1A van één naar drie.

Alphen aan den Rijn - Alphia en DSVP leken aan elkaar gewaagd en dat leidde in de beginfase tot interessante onderlinge duels. Veel kansen werden niet genoteerd, maar opeens lag na een kleine twintig minuten wel de 0-1 achter keeper Robbert Plug. De geheel vrijstaande Remco Pruysers kreeg opeens de bal voor zijn voeten en schoof simpel binnen. Vanaf dat moment bleek Alphia toch te beschikken over meer voetballende kwaliteiten. Vincent Hoogervorst knalde met een bijzonder fraai genomen vrije trap de gelijkmaker in de touwen.

Na de pauze was Alphia duidelijk beter. De mannen van Angelo Leverock bleven voetballen, waar de bezoekers meer de lange trap gingen hanteren. Na twee minuten al leverde dat een voorsprong op. Hoogervorst had daar opnieuw een groot aandeel in. Nu belandde de bal uit zijn vrije trap loeihard via de vingertoppen van de doelman tegen de lat, maar Remco Zuijdervliet was paraat om alsnog te scoren. Een kwartier verder kwam Alphia op 3-1. Keeper Rick Groen tikte de attente Zuijdervliet aan en die kon moeilijk op de been blijven. Vanaf de stip tekende uiteraard Vincent Hoogervorst voor de 3-1.

Geen vuiltje aan de lucht dus, zo leek het, maar het zou compleet anders verlopen. Alphia liet zich terugdringen en met nog vijf minuten op de klok scoorde de vrijstaande invaller Joey van Dijk de gelijkmaker. Drie minuten later legde arbiter Jean-Paul de Jager de bal opeens op de stip omdat hij bij een hoekschop had geconstateerd dat Jesse Lipsius een tegenstander tegen de grond had gewerkt. Geel voor Lipsius, een benutte strafschop en nog eens geel (rood dus) omdat Lipsius in zijn commentaar niet echt de meest vleiende woorden had geuit.

Zo stond het opeens 3-3 en werd het in minuut 90 nog bijna 3-4 ook. Alphia was inmiddels helemaal het hoofd kwijt en de reeds in het boekje genoteerde Kelvin Hoogendoorn schoot bij een fluitsignaal kwaad de bal weg zodat ook hij moet vertrekken. Volkomen onnodig puntenverlies.

Bekertoernooi

ARC heeft als enige regioclub de laatste zestien bereikt van het districtsbekertoernooi. Op sportpark Zegersloot werd VVOR duidelijk gemaakt dat er een behoorlijk verschil zit tussen de derde en de eerste klasse. Het werd een overduidelijke 6-1.

Bahlmann's topscorerslijst

Het inhaalprogramma heeft Vincent Hoogervorst weer alleen aan de leiding gebracht in de topscorerslijst. De Alphiaan scoorde twee keer en komt daarmee op 21 punten. Daniel van Leeuwen (Alphen) staat tweede met 18 punten en wordt gevolgd door Jesse Boateng van Alphense Boys en de goaltjesdief van Aarlanderveen, Aziz el Bouazatti. Beiden hebben 16 punten. Stefan den Horder (ARC) en Jorn Poelwijk (Aarlanderveen) bekleden de posities vijf en zes met respectievelijk 15 en 14 punten.

Programma

Het voetbalprogramma voor zaterdag 9 maart: ARC-CSW; TAVV-VELO; Football Factory-Alphense Boys; VVSB-Alphia; Hazerswoudse Boys-Meerburg; Kickers'69-FC Oegstgeest; DSVP-Nieuwkoop; Sporting Leiden-Zwammerdam; Blauw Zwart-NSV'46; LSVV'70-Aarlanderveen; Roodenburg-Koudekerk; Woubrugge-SJC; Floreant-Zevenhoven; Sportief-Siveo'60.

Op zondag 10 maart worden gepeeld: Nuenen-Alphense Boys; Haastrecht-Alphen; Altior-ESTO; DOSR-GDA; KDO-ROAC; WVC-Stolwijk; Bernardus-HDV; Voorschoten'97-Nicolaas Boys.

Meer berichten