Foto: Foto:

Met glans terug

Door Theo van Egmond

Noussair Mazraoui en Maureen Koster waren de beste sportmensen uit de gemeente Alphen aan den Rijn in 2018. Dat werd vrijdagavond bij de Alphense sportverkiezingen in Avifauna bekend gemaakt. Mazraoui viel die eer ook al ten deel in 2016, atlete Koster was ook al de meest succesvolle in 2014, 2015 en 2016. Zelf was ze niet helemaal tevreden over haar prestaties vorig jaar, maar de jury sloeg ze toch hoger aan dan die van wielrenster Amber van der Hulst en voetbalscheidsrechter Lizzy van der Helm, twee prachtige vrouwen. Ajaxied Mazraoui hield tennisser Jelle Sels en bokser Sammy Wagensveld achter zich. Hij stond in juli in de basis van het voorrondeduel in de Champions League tegen Sturm Graz en raakte zijn plek niet meer kwijt. Bovendien debuteerde hij in september in de nationale ploeg van Marokko.

Jeugdsporter van het jaar werd turnster Ghizlane Barraki. Zij werd in haar leeftijdsklasse nationaal kampioene op de onderdelen vloer en sprong, pakte zilver op de brug en liet zich brons omhangen in de meerkamp. De andere genomineerden waren atleet Lucas van Klaveren en kickbokser Mels van Herk.

De beste sportploeg in 2018 was volgens de jury het waterpoloteam van AZC dat landskampioen werd en de beker veroverde. In 2004 werd AZC voor het laatst tot sportploeg van het jaar uitgeroepen. Bij de keuze van de vereniging van het jaar wordt niet zozeer naar de prestaties gekeken, maar meer nog naar de wijze waarop een club Alphen op de kaart heeft gezet. De uitverkiezing van Alphense Boys is voornamelijk gebaseerd op de geweldige jeugdopleiding, die op amateurniveau de beste van ons land is. Het dameshockeyteam van HCA en de JO19-1 (A1) behoorden ook tot de kandidaten.

Nieuw was de keuze voor 'de beste coach'. Die prijs ging naar Amanda Hopmans, de trainster van rolstoeltennisser Diede de Groot. De voormalige AZC-coach Nemanja Stevanovic en Robin Tromp, coach van het damesteam van Hockeyclub Alphen waren ook opgeroepen. Er werd ook nog een talent van het jaar gekozen. Dat werd rolstoeltennisser Lizzy de Greef. Van haar wordt in de toekomst heel veel verwacht. Stichting InSportHelden `adopteerde` het talent en gaat haar minstens een jaar steunen. Diede de Groot zelf, wonende in Oudewater, kreeg de Alphense sportpenning opgeprikt.

Met speciale dank aan de mensen van c.v. Cascarvieten zijn en blijven de Alphense sportverkiezingen in Avifauna. Vooral Frank Verschuur en Enrico Daamen waren de grote voortrekkers en waren er mede-verantwoordelijk voor dat het een ouderwets mooie avond werd, prima gepresenteerd door Michel la Faille en Nikki Herr. En ongeacht de prestaties, voortaan elk jaar een vrouwenteam van HCA nomineren! Die snappen het echt!

Meer berichten