Foto: Peter Franken

De ultieme plek voor ontspanning

Hardlopen rondom het meer, lekker wandelen en in de zomer aan het water zitten. Voor Erna de Vries (48) zijn er meerdere redenen waarom de Zegerplas haar favoriete plek van Alphen aan den Rijn is.

Alphen aan den Rijn - "Als ik 's ochtends naar mijn werk fiets, kom ik hier altijd langs en zie ik de zon opkomen. Dat is zo mooi. Het fijne aan Alphen aan den Rijn is dat je het levendige van de stad kunt opzoeken, maar dat je je ook kunt terugtrekken in de natuur. Als je even weg wil uit de drukte, stap je op de fiets en dan ben je er zo."

Met een drukke baan in de psychiatrie loopt Erna veel. Daardoor heeft ze al een prima conditie, maar toch probeert ze twee á drie keer per week te sporten. "Een vriendin heeft een hardloopgroepje waarbij ik regelmatig aansluit. Dan doen we bijvoorbeeld een rondje om het meer en doen wat oefeningen op de T-steiger of we rusten hier uit. Dit is voor jong en oud een fijne plek. Of je nou wil waterskiën, met je kinderen aan het strand wil zitten of uit je dak wil tijdens het Zomerspektakel: het kan hier allemaal, dat is heel erg leuk!"

Tekst en foto: VRHL Content en Creatie

Meer berichten