'Heb jij diploma's Ron in dit vakgebied?' vraagt mijn baas. Ehhh.. Beste Thijs, is jouw keel ook al zo schor van al dat gepraat? Zullen we nu eindelijk iets drinken? Navarraatje? Riogggaatje?
'Heb jij diploma's Ron in dit vakgebied?' vraagt mijn baas. Ehhh.. Beste Thijs, is jouw keel ook al zo schor van al dat gepraat? Zullen we nu eindelijk iets drinken? Navarraatje? Riogggaatje? (Foto: )

Lekker Wijntjes drinken en verkopen in de wijnbar

Ron van der Lem

Onze ambulante correspondent in Kaag en Braassem Ron van der Lem is regelmatig op zoek naar de ultieme job. Stortte hij zich vorige week op vakanties, deze week laat hij, naar eigen wens althans, de kurken knallen. En dat doet hij bij Thijs Brambach die nog maar en paar weken geopend is met zijn supertrendy wijnbar in De Veen.

Roelofarendsveen - Ik ben al eerder bij hem binnengelopen uit nieuwsgierigheid, maar vandaag gaan we eens echt samenwerken! De wijnbar is op zich al weer drie jaar geleden opgericht door Thijs Brambach met de intentie zijn passie een geheel eigen vorm te geven. Wijn ontdekken, bewust genieten en natuurlijk drinken samen met andere levensgenieters; gezelligheid in een glas. Dit moest en zou onafhankelijk gebeuren, niet in een keurslijf van leveranciers of organisaties. Nee! Zelf buiten de lijntjes kleuren. Van hobby naar werk en van droom naar passie. Met een achtergrond in de horeca moest en zou de uiteindelijke wijnbar er ooit komen. Inmiddels is deze drie maanden open in De Veen en naar zijn mening al met succes… 'We hebben al vele enthousiaste gasten mogen verwelkomen en er zijn talloze plannen om hen nog veel meer leuks te bieden de komende maanden.'

Thijs vertelt mij maar ook jou er graag alles over. Het is hier heel eigentijds ingericht en er hangen prachtige moderne schilderijen aan de muren. Deze connaisseur for one day voelt zich geheel thuis. Laat de kurken maar knallen Thijs. Ik ben dol op Spaanse: Rioja en Navarra!! 'Ehhhh. Even wachten Van der Lem. Even mijn visie aan je voorleggen…'

'De droom is dat de wijnbar uitgroeit tot een lokale ontmoetingsplek, waarin heerlijke wijnen en gezelligheid centraal staan. Met een zonnig terras uiteraard. Gezellig een glaasje wijn met vrienden uit werk, voor het diner. Elkaar treffen in een leuke informele setting, even lekker ontspannen kletsen. Een kleine proeverij en kennismaken met het assortiment van mij. En een heerlijke hapjesplank mag natuurlijk niet ontbreken! Vanzelfsprekend met enkel topproducten, verkregen van lokale ondernemers.' Vooral dat laatste kan deze correspondent waarderen.

Bij Wijn Thijs kun je ook jouw eigen privé wijnproeverij organiseren, wordt me uitgelegd. Veel is mogelijk en alles in overleg. Hoe loopt het momenteel? vraag ik Thijs die met een schort om wat glazen oppoetst en mij vervolgens een doek geeft. 'Nou, we hebben al vele nieuwe en vertrouwde klanten mogen ontvangen in de winkel, zowel particulieren als bedrijven en hier zijn we vanzelfsprekend erg blij mee. Nieuwe mensen, nieuwe wensen, elkaar leren kennen en goed kunnen adviseren is het leukste dat er is in mijn vak.Het succes van de wijnbar overstijg mijn verwachtingen, we hebben continu nieuwe én terugkerende gasten en leren van hun wensen en kritiek. We zijn constant op zoek naar verbeteringen om het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken.'

Als bedrijfsadviseur hamer ik mijn klanten op een persoonlijke aanpak. Waar onderscheid je je in, Thijs? 'Onbekende wijnstreken en druivensoorten, dat is waar we voor gaan. Tevens bieden wij graag mooie flessen met in het oog springende labels. Daarnaast houden wij van informeel; we willen een huiskamer zonder drempels zijn.'

Thijs is altijd aanwezig in de zaak, daarnaast is zijn vriendin Sanne een vertrouwd gezicht. Tevens krijgen ze onmisbare hulp en steun van familie en vrienden, er zijn er zelfs bij die speciaal hun diploma's hebben gehaald om ze te kunnen helpen in het bedrijf. De wijnbar is geopend van vrijdag tot en met zondag, vanaf 16.00 uur tot en met 20.00 uur.

Over de wijnbar

In 2016 begonnen in Leimuiden, inmiddels dus verhuisd naar de Centrumoever in Roelofarendsveen. Bijzondere wijnen en fraaie flessen sieren de sfeervolle winkel, allemaal met hun eigen verhaal.

Zie ook: https://www.facebook.com/wijnenthijs.nl

Meer berichten