Masoumah Hosseini, als vijftienjarig meisje Afhanistan ontvlucht en nu statenlid van de provincie Zuid-Holland.
Masoumah Hosseini, als vijftienjarig meisje Afhanistan ontvlucht en nu statenlid van de provincie Zuid-Holland. (Foto: )

Internationale Vrouwendag met Masoumah Hosseini

Op 8 maart vanaf 18.00 uur viert Vrouwennetwerk Rijnstreek de internationale Vrouwendag.

Alphen aan den Rijn - In het kader van het thema heldinnen komt Masoumah Hosseini haar verhaal vertellen. Tevens zal Vrouwennetwerk Rijnstreek de Netwerkster van het jaar 2019 bekend maken. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden bij Alfreds Diner, Cornelis Geellaan 43.

Thema 2019: Heldinnen

Opvallende, onzichtbare, dode en levende, grote en kleine. In elke plaats zijn wel heldinnen te vinden. Heldinnen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid, voor hun medemens.

Als vijftienjarige meisje moest Masoumah Hosseini met haar ouders Afghanistan ontvluchten. Verschrikkelijk, maar het bood haar onvermoede kansen. In Nederland kreeg zij de vrijheid om als vrouw van haar leven een succes te maken. Na zich snel de taal eigen te hebben gemaakt, rondde zij het voortgezet onderwijs en een rechtenstudie af. Inmiddels begeleidt ze bedrijven die zaken willen doen met het Midden-Oosten, waar ze een uitgebreid professioneel netwerk heeft.

Giving back

Hosseini is niet alleen een heldin omdat ze haar kansen heeft benut; ze doet ook iets terug voor de maatschappij. Al tijdens haar studie werd ze politiek actief en inmiddels maakt ze zich, als VVD-Statenlid van de Provincie Zuid-Holland, hard voor een sterk ondernemersklimaat in de provincie. Daarnaast is ze mentor bij de stichting Giving Back, een organisatie die jongeren met een biculturele achtergrond stimuleert om hun ambities waar te maken.

Pleidooi

Tijdens onze avond gaat Masoumah in op het thema van de Internationale Vrouwendag en houdt ze een warme pleidooi vóór eigen initiatief en tégen slachtofferdenken. Er is gelegenheid tot vragen stellen en discussie.

Kennismaken met VNR?

Deze viering van de Internationale Vrouwendag is dé gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met het netwerk. Belangstellenden kunnen zich voor deze activiteit aanmelden via de website. Kosten diner: € 24,50. Belangstellenden betalen een extra bijdrage van € 10,- (+ € 1,25 administratiekosten) voor het programma.

https://vrouwennetwerkrijnstreek.nl/programma/internationale-vrouwendag-2019/

Meer berichten