ARC-keeper Aaron Balk zorgde ervoor dat tegenstander AFC niet aan scoren toekwam. Het was de enige échte kans voor die AFC kreeg.  FOTO: Saskia de West-Berk
ARC-keeper Aaron Balk zorgde ervoor dat tegenstander AFC niet aan scoren toekwam. Het was de enige échte kans voor die AFC kreeg. FOTO: Saskia de West-Berk (Foto: SASKIA DE WEST-BERK)

ARC kan weer niet winnen, maar blijft leider

Theo van Egmond

Op papier zou het een topper zijn, de wedstrijd ARC-AFC. Dat werd het niet. Er gebeurde heel weinig op sportpark Zegersloot. Zelfs doelpunten ontbraken.. Zo eindigde net als vorige week in Huizen de partij in 0-0 en liet de Racing weer punten liggen. Maar de leiding in 1A bleef in Alphense handen.

Alphen aan den Rijn - Mark Evers zag dat scoren de laatste tijd heel moeilijk gaat. Na de winterstop werd alleen een doelpunt gemaakt tegen DHSC, maar die partij werd wel verloren. Daarom had hij zaterdag tegen AFC eindelijk eens een plaats ingeruimd voor Jeroen Borsboom. Misschien zou de spits af en toe wat ruimte kunnen scheppen voor Stefan den Horder, die al enige tijd compleet uit vorm is. Het werd geen succes. Na een uur doelloos rondgelopen te hebben, moest hij het veld ruimen voor Coen de Groot.

ARC was in de eerste helft in totaal twee keer in de buurt van een doelpunt. Een snelle aanval via Lionel Frederik, wiens rendement veel te laag is, en Huib Overbosch leverde net niets op en een kopbal van Derek Prins uit een hoekschop was niet hard genoeg om de Amsterdamse doelman echt nerveus te maken.

Via de snelle Mauritsio Helstone kreeg AFC één echte kans, maar Aäron Balk voorkwam een doelpunt. Na de pauze was er helemaal niet veel meer aan. De bezoekers leken één punt wel genoeg te vinden en de gastheren wilden wel, maar konden niet. In de slotfase ontpopte Balk zich nog tot man ven de wedstrijd. Tot twee keer toe voorkwam hij een niet verdiende nederlaag.

Het aantal titelkandidaten opnieuw gegroeid

Omdat zoals gewoonlijk de andere uitslagen in deze gekke eerste klasse A ook niet overeenkomstig de prognoses waren, staat ARC ondanks twee punten uit drie wedstrijden nog steeds aan de leiding. Het aantal achtervolgers groeide echter tot acht. Qua verliespunten staat DHSC er beter voor, maar dat zegt in deze afdeling niets.

Zaterdag gaat ARC op bezoek bij FC Breukelen dat destijds in Alphen helemaal ziek werd gespeeld, maar aan een enorme opmars bezig is. De achterstand op ARC bedraagt vijf punten. Alweer een belangrijk duel dus en dat geldt ook voor de stand in de tweede periode. Als Breukelen wint, gaat in ieder geval die club het team van Mark Evers voorbij.

Meer berichten