Voor hun zestigjarig huwelijk kregen Bertha en Teun Ram-Korbee een handgeverfd hart cadeau van hun acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Foto: Esmeralda Wybrands.
Voor hun zestigjarig huwelijk kregen Bertha en Teun Ram-Korbee een handgeverfd hart cadeau van hun acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Foto: Esmeralda Wybrands. (Foto: Esmeralda Wybrands)

Echtpaar Ram-Korbee viert 60-jarig huwelijk

Esmeralda Wybrands

Ze hadden elkaar al langer in de smiezen. Een struikelpartij in de winter van '55 zorgde ervoor dat ze écht voor elkaar vielen. Vanaf die tijd zijn Bertha Korbee (80) en Teun Ram (82) onafscheidelijk. Vorige week vierden zij hun diamanten huwelijksfeest. Wethouder Leo Maat kwam op visite.

Alphen aan den Rijn - De eerste jaren van haar verkering woont Bertha Korbee op een kamertje boven de Alphense Bank, bij directeur Leen de Graaf. "Ik kwam uit Noordwijk aan Zee en meneer De Graaf vroeg destijds een meisje voor dag en nacht. Ik had het daar erg naar mijn zin". Als Bertha vanuit haar kamertje kijkt, kan ze naar Teun zwaaien, die dan bij drukkerij en uitgeverij Samsom werkt. "Daar ben ik begonnen als handzetter. Ik kreeg die baan omdat mijn vader in de oorlog als tuinder groente leverde aan de zieke werknemers van Samsom."

Teun blijft 43 jaar werkzaam in de grafische sector. Hij is onder meer chef voorman, werkt op kantoor en is drukwerkadviseur in de buitendienst. In 1959 trouwt hij met Bertha, als zij zwanger is van hun dochter. Later volgen nog een zoon, dochter en zoon. Bertha rijdt vaak mee met Teun als hij naar zijn afspraken gaat. Ook ontvangen ze klanten thuis in de Rembrandtlaan en later in Groenoord. Altijd is er koffie.
Het echtpaar was en is sportief. Mevrouw Ram zit elke dag op de hometrainer. "En daarna gaat trouw mijn matje uit." Meneer Ram zat op atletiek bij AAV '36, deed aan tennis. Maar zijn grootste hobby is toch wel voetbalvereniging Alphia. "Ik geniet van het spelletje en heb er een stel oude vrienden." Samen met zijn kleinzoon gaat hij steevast naar wedstrijden van het eerste.

Mevrouw Ram zingt in een koor. Eerst bij Con Amore, nu bij Adventus. Samen met haar man maakt ze tochtjes op de e-bike. Dan fietsen ze naar de kust. Of naar Boskoop, voor een plantje. "We hebben ook veel gereisd. Met de kinderen met de caravan in Bennekom, later naar onder meer Italië en de Griekse eilanden. We vinden het fijn om veel samen te doen. Daarom kunnen we ook zoveel leuke dingen ernaast blijven doen."

Meer berichten