Benjamin Verduijn (links) en John Kwakkenbos oefenen al vast wat aan de keukentafel voor het BandGebeuren in Noorden. FOTO: Paul Mons
Benjamin Verduijn (links) en John Kwakkenbos oefenen al vast wat aan de keukentafel voor het BandGebeuren in Noorden. FOTO: Paul Mons (Foto: Paul Mons)

Lekker muzikaal vreemdgaan voor het goede doel

Paul Mons

De muzikanten staan wat hijgerig rond het podium in café De Klinker en wachten tot ze aan de beurt komen. Veel van hen spelen in regionaal bekende bands, maar de grote vraag vanavond is: wie gaat er met wie een paar maanden lang een nieuwe band vormen?

Noorden - Over een paar minuten weten ze welke zeven gelegenheidsbands uit de hoge hoed tevoorschijn zijn gekomen. De loting wordt aan elkaar gepraat door John Kwakkenbos en Benjamin Verduijn. "Wij willen graag dat de muzikanten uit hun comfortzone treden." Sommigen noemen deze muzikale mix 'vreemdgaan', anderen spreken over 'bandje wisselen'. Het resultaat is de komende editie van het BandGebeuren.

Het inschrijfformulier van elke muzikant zit in een pot. Eerst worden de drummers verdeeld, daarna de basgitaristen, de overige gitaristen en de zangers. Als laatste komt de pot met 'specials' aan de beurt en worden er een toetsenist, saxofonist en een trompettist verdeeld. De zo ontstane gelegenheidsbands gaan, onder een eigen ludieke naam, elk zo'n 25 minuten optreden op zondagmiddag 19 mei in café De Klinker in Noorden.

John Kwakkenbos praat straks in mei ook het BandGebeuren aan elkaar. Benjamin Verduijn is bassist/zanger en speelt in de bands 'Ouwe Bekenden' en 'April in Control'. Tot nu toe heeft hij in alle edities van het BandGebeuren meegespeeld. "Het is hartstikke leuk om samen met frisse jonge muzikanten en oude rotten iets nieuws op het podium neer te zetten. Daarvoor is het BandGebeuren in 2013 in het leven geroepen. We willen met z'n allen muzikale lol maken en in een gezellig sfeertje het publiek verrassen met bekende nummers in een nieuw jasje. Het is geen wedstrijd, er zijn al talentenprogramma's genoeg. We hebben wel een prijs in het leven geroepen voor het leukste, origineelste optreden."

Tussen de wachtende muzikanten staan ook leden van de band Mørz. Zangeres Mandy Vis: "Wij zijn een paar jaar geleden door het BandGebeuren bij elkaar gekomen en spelen nu nog steeds samen grunge- en rocknummers van The Foo Fighters, Royal Blood en Kings of Leon." De organisatie geeft elke nieuwe band één verplicht nummer voor in de setlist. Zo zal de ene band Bob Marley moeten laten horen en een andere band Doe Maar, Abba of de Snollebollekes. Want een verrassend feest moet het worden, daar in Noorden.

bandgebeuren.jimdo.com

Meer berichten