Theo van Egmond
Theo van Egmond (Foto: Foto: )

Sportverkiezingen: echt wel!

Theo van Egmond - Natuurlijk komen er in Alphen ook dit jaar gewoon sportverkiezingen. Toen sportwethouder Gert-Jan Schotanus door had dat de noodkreet van Jary Göbel serieus was kwam hij onmiddellijk in actie en was het in no-time allemaal geregeld. Carnavalsverening De Cascarvieten, vertegenwoordigd door Frank Verschuur en Enrico Daamen, bleek bereid de organisatie op zich te nemen. Bijna tegelijkertijd meldde ook Cor van Tol van Covato Sportprijzen zijn medewerking aan. Allemaal zouden het een afgang vinden als er na vele jaren geen sportverkiezingen zouden plaatshebben.

Een goede zaak dat De Cascarvieten zich ermee gaan bemoeien. Die vereniging heeft in de vele jaren van haar bestaan regelmatig bewezen een heel best feestje te kunnen organiseren. De vierkoppige jury, sportjournalisten, onder voorzitterschap van Gert-Jan Schotanus zonder stemrecht en meedenkers Ron van der Veer, Hans de Bruin (beiden van InSportHelden) en Jary Göbel, kwam weer tot een alleraardigst rijtje genomineerden. Bij de sportmannen gaat het tussen Noussair Mazraoui, Jelle Sels en Sammy Wagensveld (bokser uit Boskoop). Ajaxied Mazraoui kreeg de titel sportman van het jaar van 2016 toegewezen. Tennisser Sels werd in 2012 uitgeroepen tot beste sportjongen.

'Nieuw is de categorie coach van het jaar'

Sportvrouw van het jaar wordt Lizzy van der Helm, een voetbalscheidsrechter uit Benthuizen, wielrenster Amber van der Hulst uit Hazerswoude-Rijndijk, of atlete Maureen Koster. Koster pakte de eervolle titel in 2014, 2015 en 2016. Van der Hulst werd in 2014 uitgeroepen tot sportmeisje van het jaar. In de categorie jeugdsporter kwam de jury tot de nominatie van Ghizlane Barraki (turnen), Mels van Herk(uit Boskoop, kickboksen) en atleet Lucas van Klaveren. Lucas heeft het van geen vreemde, zijn moeder Laura Bosman werd in 1990 en 1991 uitgeroepen tot sportvouw van het jaar. Alphense Boys JO19-1, AZC en HCA dames 1 strijden om de titel sportploeg van 2018. In 2008 en 2009 werden de voetballers als A1 tot het beste team verklaard.

De waterpolo'ers van AZC grepen de hoogste eer voor het laatst in 2004. De genomineerden voor de sportvereniging van het jaar zijn Alphense Boys, Avanti (Hazerswoude-dorp) en Hockeyclub Alphen. Nieuw is de categorie coach van het jaar. Het betreft aan trainer/coach die in de gemeente Alphen aan den Rijn woont of zodanig in functie is bij een vereniging uit de gemeente. Kandidaten zijn Amanda Hopmans (Diede de Groot), Nemanja Stefanovic (AZC) en Robin Tromp (HCA dames). Dan wordt er ook nog een prijs toegekend aan een belofte. Het betreft een sporter waarvan op grond van talent, inspanning en werklust in de toekomst veel van wordt verwacht. Zij of hij krijgt een wel heel leuke prijs.

Op 1 maart naar Avifauna dus, het wordt een mooi feest. Met dank vooral aan C.V. De Cascarvieten.

Meer berichten