Foto: Joep Derksen

Trots op zelf ontworpen verkeersborden

Door Loek Sassen

11 jaar oud en hun eerste succesvolle actie al gevoerd. Roos en Giulia van basisschool De Klimboom onthulden donderdag 31 januari drie 'verkeersbordjes'. Niet alleen wordt hiermee de omgeving van de school veiliger, ook is er voor de leerlingen duidelijk waar ze mogen lopen tijdens het speelkwartier.

OUDE WETERING / ROELOFARENDSVEEN – Op het speelplein van de school liggen bevindt zich een hoekje met allerlei bosjes. Kinderen vinden het leuk om daarin te spelen, maar dat wordt door sommige lerar(ess)en tegengehouden. Daardoor mag een kind de ene dag wél en de andere dag niet op een bepaalde plek op het speelplein zijn. ''Dat is oneerlijk,'' stelt Roos. Met Giulia bedacht ze een plan: de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 maken tekeningen, zodat hier officiële 'gebodsborden' van gemaakt konden worden.

Ook zetten Giulia en Roos zich in om een andere – gevaarlijkere – situatie aan te pakken. Op het voetpad, dat tussen de school en een grasveld ligt, rijden veel fietsers en scootmobielers. Die gaan vaak te hard, wat gevaar oplevert voor de leerlingen die enthousiast vanuit de school naar het grasveld rennen. En dus is er ook een bordje gekomen bij dit voetpad om wielrijders erpp te wijzen dat ze rekening moeten houden met overstekende kinderen.

Meer berichten