Alphen verloor van SJZ en wordt daardoor definitief verbannen naar de derde klasse laag. FOTO: Verël fotografie
Alphen verloor van SJZ en wordt daardoor definitief verbannen naar de derde klasse laag. FOTO: Verël fotografie (Foto: Verël fotografie)

ARC levert opnieuw punten in en lijkt terug te vallen

Theo van Egmond

ARC slaagde er tegen Huizen niet in te scoren en omdat de opponent dat ook niet lukte, was een remise het eindresultaat. Alphen greep de laatste kans om de derde klasse hoog te halen niet aan.

Alphen aan den Rijn - Na het verlies tegen DHSC en het gelijkspel van zaterdag tegen Huizen heeft ARC in twee weken tijd vijf punten laten liggen. Met een beetje pech is daarmee de vijf punten voorsprong in principe al verdampt. Als DHSC de inhaalwedstrijd bij Zwaluwen'30, hetgeen overigens niet simpel is, wint, zijn de huidige drie punten achterstand weggewerkt.

Met betrekking tot AFC is dat eigenlijk al een feit. De Amsterdammers hebben drie punten minder, maar hebben eigenlijk nog drie punten te goed. Het gaat om de gestaakte thuiswedstrijd tegen CSW waarin AFC met nog tien minuten te spelen tegen tien man met 2-1 voorstaat. En uitgerekend AFC is zaterdag de tegenstander op sportpark Zegersloot. In Amsterdam werd het destijds 2-2 en toen werd al duidelijk dat hier wel eens twee titelkandidaten aan het werk konden zijn. Het wordt voor de Racing dus wel een bijzonder cruciaal duel.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag in en tegen Huizen was bijzonder aantrekkelijk. Beide clubs gingen vol voor de overwinning, maar niemand kwam aan scoren toe. Dat lukte Stefan den Horder zelfs niet vanaf de strafschopstip. Keeper Aäron Balk zorgde er in de slotfase voor dat ook de thuisploeg niet van de nul afkwam.

Alphense Boys won de thuiswedstrijd tegen SV Meerssen met 2-0. De doelpunten werden geproduceerd door de pas zeventienjarige Nick Broekhuizen en Thijs Hoogenboom. Broekhuizen had zelfs op drie goals kunnen komen, maar hij had de arbitrage en vooral een van de neutrale assistenten niet mee. Oog-in-oog met de vijandelijke doelman werd hij ten onrechte teruggefloten en een heus doelpunt werd alsnog afgekeurd nadat de 3-0 al op het scorebord was verschenen. De overwinning was dik verdiend en wie weet wat de ploeg nog in petto heeft in het verdere verloop van de tweede en laatste periode, die maar liefst vijftien wedstrijden behelst.

AVV Alphen verloor in Zoeterwoude met 3-1 van SJZ en is nu definitief veroordeeld tot indeling in de derde klasse laag.

Meer berichten