Danny (midden) steelt de show.
Danny (midden) steelt de show. (Foto: Loek Sassen)

Elk jaar een onwijs leuke vakantieweek

Mijn Club: Dan in Nieuwveen

door Loek Sassen

Iedere twee weken bezoek ik een vereniging in de gemeente Nieuwkoop en spreek met een bestuurslid of actieve vrijwilliger. Hij/zij geeft de beurt aan een volgende. Nu is de beurt aan stichting Dan in Nieuwveen.

Nieuwveen - Ofschoon de doelstelling van stichting DAN (DorpsActiviteiten Nieuwveen) is gericht op het organiseren en stimuleren van activiteiten en sociale evenementen in Nieuwveen en daarom gericht op meerdere leeftijden, is het toch vooral de Kindervakantieweek waarvan Nieuwveners de stichting zullen kennen. "Stichting DAN is in 2013 ontstaan. We hebben toen eigenlijk de activiteiten van Stichting Jeugdland Nieuwveen overgenomen en voortgezet," zegt Freddy Spek, voorzitter van de vernieuwde stichting.

"De speelweek is altijd in de laatste week van de zomervakantie. Op diverse plekken in het dorp doen we verschillende activiteiten: creatieve dingen in de Ringkant, film en disco in de Mettenburcht, een viswedstrijd in de ringsloot en we sluiten af met een tentenkamp op 'Landje Bos' (grasveld van Leen Bos). Spectaculair was vorig jaar ook de zeepkistenrace op de Hazeweg. Kinderen (van 4 t/m 12 jaar) kunnen een passepartout kopen voor 10 Euro, Voor dat bedrag kunnen ze de hele week met bijna alle activiteiten meedoen, alleen het tentenkamp kost nog wat extra (€ 10,-), maar die krijgen dan ook een warme maaltijd (patat en ijs) en de volgende morgen een lekker ontbijt met verse croissantjes en zo."

"Om alle kosten te kunnen dekken, organiseren we in mei een plantjesmarkt. We hebben dan een kraam op het parkeerterrein van de Coop. En we hebben wel honderd sponsors die ons geld geven of spullen leveren of lenen voor weinig of niets. We doen verschillende traditionele spellen, zoals een dropping, speurtocht en een vossenjacht, maar ook proberen we te moderniseren met hippere activiteiten zoals drumtastic, freerunning en een avondje swingo (muzikale bingo) voor de ouders. De mudrun organiseerden we in samenwerking met scouting Abbé Pierre. En vorig jaar hadden we op vrijdag de 'DAN Fun World' met lucht- en springkussens op het parkeerterrein van de Ringkant. We sluiten op vrijdag de week af met een barbecue voor ouders en alle medewerkers. Gedurende de hele week krijgen we hulp van bijna 85 vrijwilligers en 7 bestuursleden."

De partner van Freddy, Renate, is een van de vrijwilligers en voegt nog toe: "Het is gewoon een onwijs leuke week voor iedereen in Nieuwveen. Vooral de kinderen, maar ook de ouders kijken ernaar uit en mensen die ooit zijn verhuisd komen terug om er weer bij te zijn. Het is wel een uitdaging om steeds te moderniseren en nieuwe thema's te bedenken, daarom hebben we graag veel nieuwe medewerkers. Verjonging van het korps vrijwilligers houdt iedereen enthousiast!"

De volgende

Freddy: "Onze zoon Fabian heeft een tijdje meegedraaid bij De Bende, onder leiding van Natasja Borst. Dat vind ik een leuke groep en ze doen echt leuke dingen met kinderen." U leest het de volgende keer.

Meer berichten