Ron van der Lem
Ron van der Lem (Foto: Hielco Kuipers)

Meiden, Glossy en Bloemenzee

Gepakt door de polder door Ron van der Lem

Al een paar jaar werk ik samen met een paar schitterende meiden aan een lokale Glossy. Voor mij betreft deze samenwerking sowieso een uniek iets. Ik ben namelijk in deze redactie de enige kerel. Bovendien ben ik bestuurlijk de eindverantwoordelijke voor het eindproduct. Dit betekent dat ik waar nodig tegenwicht moet zien te bieden ten opzichte van drie door de wol geverfde representanten van de andere sekse.


U denkt nu: 'dat valt niet mee' of 'ik heb het met je te doen'. Maar ik stel u gerust. Niks van dit alles. We zijn zelfs een paar maanden geleden als redactie geïnterviewd door het Algemeen Dagblad. Die vond onze laatste uitgave, handelend over lokale 'sterren', namelijk hilarisch genoeg om daar een hele zaterdagpagina aan te besteden. De betrokken journalist omschreef ons als 'Ron en zijn harem'. Dat zoiets binnen de redactie lachend wordt afgedaan anno 2018/2019 ervaar ik zelf als het grootste compliment.

Van de week zijn we weer gezellig bij elkaar gekropen. Het was bij een van de dames thuis. Kinderen naar bed. Flesje wijn op tafel en brainstormen. Ik nam het voortouw; vervolgens werd deze jongen weer eens vertrouwd op zijn plekje gezet (…). We maakten wel weer meters. Zo gaat het; zo hoort het.


Wat het nieuwe thema van de Glossy wordt, kan ik niet verklappen. Als cliffhanger kan ik wel meedelen dat we een vrijwilliger in de gemeente, die al jaren op de achtergrond werkzaam is, gaan verrassen door een echte bloemenzee te bezorgen. Zodat het een onvergetelijke happening voor haar of hem wordt. Voor u een uitdaging te bedenken over wie ik het nu heb.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden