Trotse coach Wendy met haar drie pupillen. FOTO: H. Mennens
Trotse coach Wendy met haar drie pupillen. FOTO: H. Mennens (Foto: H. Mennens)

STC De Rijnstreek goed vertegenwoordigd op NK

Op het Nationaal Pupillen Toernooi in Groningen, het officieuze NK voor schaatspupillen, wist Sem Spruit, van STC De Rijnstreek, beslag te leggen op de bronzen medaille in zijn leeftijdscategorie, pupillen C.

Regio - Voor de Alphense schaatsverenigng kwamen er maar liefst drie pupillen uit op het toernooi terwijl van IJsvereniging Koudekerk aan den Rijn vier pupillen mee deden en uit Boskoop één pupil. Met maar liefst acht pupillen was Alphen aan den Rijn daarmee goed vertegenwoordigd. De zaterdagmiddag werden door de pupillen de races gereden. Allen reden een 500 meter terwijl de jongste pupillen daarna een 300 meter reden, de B pupillen 700 meter en de A pupillen 1000 meter. Ondanks de mooie tijden die Junior de Blois en Timo Valentijn wisten te rijden, bereikten zij het podium niet. Sem Spruit kon in zijn leeftijdscategorie wel het podium bereiken. Eerst met een nieuw persoonlijk record op de 500 meter naar een tweede plaats. Daarna met wederom een persoonlijk record op de 300 meter naar een derde plaats. Overal werd Sem daarmee derde pupil van Nederland in zijn leeftijdscategorie. Tygo Kompier van Vereniging IJssport Koudekerk wist goud te winnen en is daarmee bij de pupillen A, Nederlands kampioen.

Enkele jaren geleden stonden er ook twee pupillen van STC De Rijnstreek aan de start van dit toernooi. Daan Spruit, de oudere broer van Sem was er daar één van. Wendy Breedijk, trainer en coach bij de Alphense vereniging was supertrots. Eerst mocht zij Daan Spruit en Swen Kleijbeuker begeleiden naar dit toernooi en nu enkele jaren later wederom drie nieuwe pupillen!

Daan stond ook dit weekeinde in Groningen aan de start. Hij was als vierde geplaatst voor het landentoernooi van Team NL (de nationale ploeg junioren). Helaas lukte het Daan dit keer niet om het podium te bereiken. Over twee weken staat Daan weer aan de start van het NK Junioren, wederom in Groningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden