Wim Kieft en Eddy van der Ley tijdens eerste Sportthema-avond.
Wim Kieft en Eddy van der Ley tijdens eerste Sportthema-avond. (Foto: )

Sportthema-avond behandelt 'coaching'

In samenwerking met De Driemaster, diverse sportclubs en lokale jeugdorganisaties wordt de beproefde formule van sportthema-avonden voortgezet. Op waarschijnlijk 15 maart is op het Sportpad in Roelofarendsveen een avondvullend programma met als thema 'coaching'. Lokale experts geven boeiende presentaties en als hoofdgast komt waarschijnlijk de befaamde voetbaltrainer en tv-analyticus Co Adriaanse opdraven. Hij wordt geïnterviewd door Eddy van der Ley.

Roelofarendsveen – Zo'n twee jaar geleden is men bij voetbalvereniging DOSR gestart met dit soort avonden om de totale sportbeleving, dus veel verder reikend dan voetbal, in gemeente Kaag en Braassem naar een hoger plan te tillen. Zo is destijds groots gestart met oud-international Wim Kieft over zijn drank- en drugsverleden. Europees bokskampioene Nouchka Fontijn verhoogde de weerbaarheid van onze kwetsbare jeugd; top-arbiter Bas Nijhuis legde smeuïg alle ins en outs rondom regels en respect uit. Vorig jaar toverde oud-Nederlands kampioen koken Wim Klerks in zijn restaurant Tussen Kaag en Braassem een culinaire driegangen maaltijd tevoorschijn, specifiek voor sporters bereid vanuit het thema 'voeding en sport'. Een voorgedragen aanpak wordt overigens uitgedragen bij betrokken sportclubs.


Thema Coaching

Het nieuwe thema gaat over coaching. De doelgroep is moeilijk te hanteren jeugd (ADHD bijv.), maar ook de leiders, trainers en coaches zelf uit de gemeente. Lokale experts, die vanuit Josje Couperus van De Driemaster worden geselecteerd, gaan middels een workshop of presentatie nader in op de lokale aanpak van deelgebieden bij het coachen op sport- of maatschappelijk gebied. Ook hier mag u als sportorganisatie meedenken tot 11 februari.


De mars van Co

Verrassend is de keuze van Co Adriaanse als gastspreker. De organisatie is het daarmee wederom gelukt een mastodont binnen te halen. Adriaanse staat bekend als een ongekend goede spreker die weliswaar altijd zeer eigenzinnig zijn professie heeft beoefend, maar dat ook immer treffend heeft weten te beargumenteren. Bovendien met de nodige successen behaald bij AZ'67, Willem II, ADO, Ajax en eventjes bij FC Porto. De 'kerstboom' opstelling van hem bij ADO was een begrip en wat te denken van het terug laten lopen naar huis van zijn team na een verloren wedstrijd... dat overkwam Willem II ooit.

Momenteel wordt de opzet van de avond vervolmaakt. Mocht u of uw club een goed idee hebben voor een te behandelen item, dan kan dat worden aangedragen. Sterker, medewerking en meedenken is sterk gewenst. Zoals gememoreerd: deze avonden zijn voor geheel sportminnend Kaag en Braassem, actief en passief. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen boven de 12 jaar. Naast het educatieve aspect is de avond ook voor het vermaak. Zo wordt weer geëindigd met de uitvoer van de kwis Petje op/Petje af met leuke prijzen. Info via pr@dosr.nl.

Meer berichten