Foto: Foto:

Het allerbeste!

Sportpet door Theo van Egmond

De nieuwjaarsbijeenkomsten van de voetbalclubs werden begin deze maand zonder uitzondering heel druk bezocht. Bij Alphia was zoals gebruikelijk de opkomst massaal en bij Alphense Boys was de gastvrijheid weer groots. Gewoon twee uur lang de tap opengooien. Eigenlijk hoort dat zo bij een dergelijke bijeenkomst. Daar kregen Kees de Rijk, erelid, en Dick Rijsdam een gepersonaliseerd herdenkingstegeltje omdat ze al 60 jaar lid zijn van de club.

Een bijzonder speldje kregen Harry Redegeld en secretaris Gerard Haverkamp (beiden 50 jaar lid), Manfred van den Berg (40 jaar) en Nicky Kleyn en Hans van der Horst (25 jaar) opgeprikt door voorzitter Dennis Captein. Fred van der Werff en Herman Rombouts, voormalige eerste elftal-keepers, staan al respectievelijk 60 en 40 jaar op de ledenlijst, maar zij waren niet aanwezig.

Piet van der Aar werd gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Al jarenlang maakt hij deel uit van de dagploeg die voor een perfect onderhoud van de accommodatie zorgt. Echtgenote Ali overigens mag ook van de bloemen genieten, omdat zij elk jaar een gigantische hoeveelheid eieren bakt voor het ontbijt tijdens het Spotweekend. Piet ontving de Rinus Spaan Bokaal, alias de Steunpilaar, uit handen van Ank van Leijden, de weduwe van de in 2003 overleden supervrijwilliger Rinus Spaan.

Bij Alphia werden Hans Hengstmengel, Bas Koenekoop, Hans van Oostrum en Ruud Haakmeester officieel tot erelid benoemd. Ze waren allen al Lid van Verdienste. Nieuw Lid van Verdienste is Jan Ykema. Hij is de man die de club in de keuken en achter de bar rustig zijn gang kan laten gang. Onverstoorbaar regelt hij alles wat daarmee te maken heeft, inclusief de financiën. Volgens het bestuur van de vereniging is Brett van Oostrum de vrijwilliger van het jaar. Hij is ongetwijfeld de jongste ooit. Jan Vos werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap. Zeven personen kregen een onderscheiding omdat ze al 40 jaar lid zijn en vier, waaronder Roy van Egmond, die al 25 jaar contributie betalen. Voorzitter Ank de Groot-Slagter maakte het programma bekend ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan in juni. Dat wordt echt een gigantisch feest.

Over gastvrijheid gesproken, bij ARC gooide men het ook eens over een andere boeg. De nieuwjaarsbijeenkomst werd deze keer gehouden in het sponsorhome. Het waren voornamelijk bekende gezichten die er op af kwamen, maar dat maakte het juist erg gezellig. Intiem en helemaal top geregeld. Tevens kocht voorzitter Irma Ligtvoet het eerste van de 1500 exemplaren van de Superloterij. De loten kosten 100 euro, te winnen zijn onder meer twee auto's, een scooter en elektrische fietsen.

Meer berichten