Rechts Meike van Dalen
Rechts Meike van Dalen (Foto: ESF)

Meike van Dalen 3e op NK-squash jeugd

De 13-jarige Meike van Dalen uit Alphen aan den Rijn is afgelopen weekend tijdens het NK-squash jeugd derde geworden in de categorie meisjes onder de 15 jaar.

Alphen a/d Rijn - Enkele weken geleden werd ze bij haar club Nieuwe Sloot al clubkampioen bij de meisjes onder de 19 jaar. Meike squasht pas sinds drie jaar, waarvan de laatste anderhalf jaar serieus. Sinds september vorig jaar is ze aangesloten bij de Rotterdam Squash Academy (RSA) De RSA richt zich op de grootste jeugdtalenten van Nederland met als doelstelling om ze naar de squashtop te brengen. De professionele trainingen en begeleiding werpen de vruchten al af. Komend weekend speelt Meike een groot internationaal toernooi in Praag. Hier zal de Europese top aanwezig zijn en gaat Meike er alles aan doen om een mooi resultaat neer te zetten.

De Alphense zit in de 3e klas van tweetalig gymnasium op het Scala College. Hier heeft ze een LOOT-status, wat wil zeggen dat de school haar ruimte geeft voor trainingen en wedstrijden tijdens de reguliere schooltijden. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de schoolresultaten voldoende moeten zijn. Voorlopig slaagt het squashtalent hierin en is er ook nog tijd voor een sociaal leven met vriendinnen.

Meer berichten