Monique en Jack Veldman (midden) vieren hun titel Onderneming van het Jaar in de ring met familie en medewerkers
Monique en Jack Veldman (midden) vieren hun titel Onderneming van het Jaar in de ring met familie en medewerkers (Foto: Morvenna Goudkade)

Archeon wint verkiezing Onderneming van het Jaar

De finale van de VOA verkiezing was een spannende 'business battle' die is gewonnen door Archeon. Het museumpark wist tegenstander Helicon Conservation Support voor te blijven.

Alphen aan den Rijn - Ondernemerskoppel Jack en Monique Veldman zijn superblij met de titel. "Je hoopt het, maar je weet het niet," zegt Jack Veldman, na de bekendmaking in Theater Castellum in Alphen. "Helicon is ook een prachtig bedrijf." Monique Veldman ziet de titel als een 'ode voor onze medewerkers'. "Heel mooi, deze waardering."

Hoewel finalisten Archeon en Helicon als tegenstanders in de ring stonden, zien ze elkaar inmiddels als samenwerkingspartners, zo wordt onthuld bij de borrel.

Archeon wil een provinciaal depot voor oudheden gaan huisvesten en gaat Helicon daarbij inschakelen. Ook wil het museumpark de expertise van Helicon benutten bij het tentoonstellen van de Romeinse Zwammerdamschepen. Helicon werkt wereldwijd aan het conserveren van oudheden en is daarbij partner van Unesco.

Wouter Hijberg van het in Zoeterwoude gevestigde Helicon, bevestigt dat er samenwerking op komst is. "De winst van de verkiezing is nu al dat het ons mooie relaties heeft opgeleverd. We zetten ons graag in voor de plannen van Archeon."

Monique Veldman vat de uitslag van de verkiezing met een brede lach samen: "Cultuur is de grote winnaar."

Woensdag in deze krant een reportage over de verkiezing op 10 januari in Castellum.

door Morvenna Goudkade

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden