Team Groeten Thuis. Op zaterdag 19 januari is er een spinningmarathon in Woubrugge om geld op te halen voor KWF.
Team Groeten Thuis. Op zaterdag 19 januari is er een spinningmarathon in Woubrugge om geld op te halen voor KWF. (Foto: )

AlpeDuZes: spinningsmarathon in Woubrugge

Drie Alphenaren organiseren zaterdag 19 januari een spinningmarathon om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Gerrit en Esther van Wilgen en Rob Vonk doen volgend jaar juni mee aan Alpe d'HuZes. Er zijn nog plekken om mee te doen aan de spinningmarathon in sporthal Oudendijk.

Woubrugge - "We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker", zegt Gerrit van Wilgen, die in 2014 zijn beste vriend aan de ziekte zag overlijden. In de afgelopen jaren deed hij daarom meerdere keren mee aan Alpe d'HuZes, waarbij hij de legendarische berg Alpe d'Huez al eens zesmaal op dezelfde dag beklom. "Dat lukt alleen tijdens dit evenement, door het goede doel en met de steun van honderden Nederlanders langs de kant die iedereen aanmoedigen. Het is erg bijzonder."

Als spinninginstructeur bij Spinning Woubrugge verzorgt Gerrit op 19 januari twee virtuele beklimmingen van de Alpe d'Huez. Hij neemt daarin de 18 mogelijke deelnemers in ruim een uur mee naar boven aan de hand van eigen beelden van de klim. Tussendoor zijn er twee gewone spinninglessen, voorafgegaan door een familieles, waaraan alleen familieleden van de organisatoren kunnen meedoen. Inschrijven: www.gertns.nl/ad6marathon.

Meer berichten