V.l.n.r.: Kees Keijzer, Celina Byne, Roos den Besten, Iris Sassen, Jetze en Vera Bogaards.
V.l.n.r.: Kees Keijzer, Celina Byne, Roos den Besten, Iris Sassen, Jetze en Vera Bogaards. (Foto: Iris Versteeg)

Een gezond en sportief 2019 gewenst!

De tweede dag van het nieuwe jaar was het weer tijd voor de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie in Nieuwkoop. Ook dit jaar stond de toespraak van de burgemeester, de vrijwilligers van het jaar, de prijsuitreiking aan de sporters van het jaar en natuurlijk de voordracht van Thomasvaer en Pieternel op het programma.

Nieuwkoop - De bezoekers werden buiten met tromgeroffel van de fanfare Dice Musica verwelkomt. Iedereen die gehoor gaf aan de uitnodiging om naar de nieuwjaarsreceptie van onze gemeente te komen, genoot van een hapje en een drankje onder de sfeervolle klanken van de JazZelection. Alle bekende en minder bekende inwoners van de gemeente wensten elkaar alle goeds voor 2019.


Verrassende aankondiging

Burgemeester Buijserd riep alle inwoners, die dat leuk vinden, op om iets te bedenken en te organiseren voor het 750-jarig bestaan van Nieuwkoop in 2020.

Tevens kwam hij met een verrassende aankondiging: "Ik wens u allen een gezond en gelukkig 2019! En dat doe ik dan voor de laatste keer vanuit deze positie voor gemeente Nieuwkoop. Zo het mij gegeven wordt, hoop ik u nog tot 15 december van dit nieuwe jaar te dienen. Daarna wordt het tijd voor iemand anders. En ik ben er van overtuigd, dat onze wijze gemeenteraad een goede opvolger weet te vinden."


Vrijwilligers van het jaar

Bernadette Wolters had de eer om de vrijwilligers van het jaar te onthullen: de heer C.J. Keijzer. Kees is door zijn inzet een onmisbaar persoon voor diverse verenigingen. Bernadette overhandigde hem een bronzen beeldje en een prachtig boeket bloemen.

In Nieuwkoop wordt sinds vorige jaar ook een jeugdvrijwilliger benoemd. Vera Bogaards van 17 jaar is door haar stageplek in aanraking gekomen met Tom in de buurt. Inmiddels is ze met veel plezier op diverse plekken in clubs en verenigingen te vinden. De stimuleringsprijs van 250 euro mag ze naar eigen keuze aan één of over meerdere verenigingen verdeeld schenken.


Sporters van het jaar

Guus Elkhuizen reikte, zoals gebruikelijk, de prijzen uit aan de sporters van het jaar. Hij begon om alle vrijwilligers achter de sporters in het zonnetje te zetten.

Als eerste kwamen Iris Sassen, Roos den Besten en Celina Byrne op het podium, zij werden met het Nederlands pomponteam wereldkampioen. Twee jaar geleden werden deze dames al Europees kampioen met het twirlen. Hun prijs was een cadeaubon om een mooi weekend te gaan vieren. Na het uitreiken van de bloemen was het de beurt aan Jetze Plat.

Jetze heeft inmiddels een reeks van kampioenschappen op zijn naam staan. In Papendal werd hij in navolging van 2017, in november 2018 uitgeroepen tot Sportman van het jaar bij de Nederlandse Triathlonbond. Ook hij ontving een tegoed bon en een prachtige bos bloemen.


Druk jaar

Al met al weer een gezellige geslaagde nieuwjaarsreceptie, waarin we terug konden kijken op een druk jaar en vooruitzien naar een een gelukkig en succesvol 2019!


Voordracht

Zoals ieder jaar trakteerde het Nieuwkoops duo Thomasvaer en Pieternel jaar de toeschouwers op een vermakelijke voordracht. Helaas traden zij dit jaar voor het laatst op, zoals altijd werd in oud-Nederlands het Nieuwkoopse jaar doorgenomen.


Goed voornemen

Burgemeester Buijserd gaf als suggestie van een goed voornemen om meer te gaan bewegen waarna sportleraar Peter Vos het voorbeeld gaf om onder begeleiding van een filmpje de gasten sportief in beweging te zetten.

Meer berichten