'Na jaren wakker te hebben gelegen van het G R O E N E gevaar, hebben de vigilante makkertjes van de AAA eindelijk wraak genomen!
'Na jaren wakker te hebben gelegen van het G R O E N E gevaar, hebben de vigilante makkertjes van de AAA eindelijk wraak genomen! (Foto: )

Alphense Anarchistische Actiegroep claimt 'de fietsappel'

In de nacht van donderdag op vrijdag is er een rode vlag verschenen op de fietsenstalling, die bij Alphenaren beter bekend is als 'de fietsappel'. De vlag, doorgaans geassocieerd met de Volksrepubliek Vietnam, is als protestactie neergehangen aan de voorzijde van de fietsenstalling naast het Alphense station.

Alphen aan den Rijn - De actie is opgeëist door leden van de jongerenbeweging 'Alphense Anarchistische Actiegroep' die deze vlag als symbool heeft gekozen. De jongerengroepering, waarvan de leden poseren met rode bivakmutsen, zijn gelieerd aan de Facebookpagina 'Alphense Memes'. In de uitingen op de Facebook en Instagram-pagina's van de groep is de fietsappel meermaals op de hak genomen.

Hiernaast dreigt de groep satirisch om wie in volgende verkiezingen nog eens NieuwElan of VVD stemt te deporteren naar Texel, en zegt er trots op te zijn op hun 'kekke plaatjes'.


Ze hebben er genoeg van

Een lid, opererend onder de schuilnaam 'Ho Chi Adminh' vertelt ons dat met name jongeren totaal genoeg hebben van politiek op de oude manier. "Niemand heeft het over echte veranderingen. Wie in deze tijd is geboren kijkt om zich heen en ziet wat er mis is, nog voor ze het vanzelfsprekend gaan vinden," zegt hij, die anoniem wenst te blijven. "Onze opgave, de plicht van onze tijd is een tegenbeweging te zijn die zich niet conformeert aan wat wij 'oude mannen ideeën' noemen en Nederland heeft verrechtst. Hoort veertig uur zwoegen wel de standaard te zijn? Is het normaal dat je slaafs 'ja' moet zeggen op de werkvloer en niet mee mag beslissen? We denken dat 'goed gaat' met de gemiddelde Nederlander, maar leven we eigenlijk niet in een zielloze spiraal van werken en consumeren?"


Rebelleren

Desgevraagd stelt het lid dat dit alles behalve het laatste woord zal zijn van de Anarchistische Alphense Actiegroep. "Het is onze plicht te rebelleren tegen zulke kul. Jullie kunnen nog meer kekke acties van ons verwachten, rechtse raadsleden kunnen rekenen op een mooie photoshop; de makkertjes verzinnen wel wat leuks."

Meer berichten